MILO UMEŠAN U UBISTVO IVA PUKANIĆA?! Procurili snimci iz zatvora, šef mafije optužio predsednika Crne Gore

Autor:

Vesti

27.10.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, mogao bi uskoro da odgovora za navodnu umešanost u ubistvo Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional, koji je pred atentat 2008. godine u tekstovima o duvanskoj mafiji kao jednog od glavnih aktera za šverc cigareta označavao upravo lidera DPS i tadašnjeg crnogorskog premijera.

Foto: Montaža

 Đukanović bi tek sad mogao da padne zbog svedočenja Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, koji je skoro 12 godina iza rešetaka u Zabeli.

U telefonskom razgovoru Jocić otkrio sve o Đukanovićevoj ulozi u ubistvu hrvatskog novinara Ive Pukanića.

Naime, zagrebački Nacional juče je objavio da poseduje snimak telefonskog razgovora koji ukazuje da bi nalogodavac ubistva Pukanića mogao biti Đukanović. Jocić u tom razgovoru, snimljenom u zatvoru, kaže da je mogao "da bude slobodan čovek da je progovorio o Đukanovićevoj ulozi" u tom atentatu. Jocić, prema navodima Nacionala, kaže da je u zatvoru 12 godina i da je mogao namestiti predsednika Crne Gore i da živi u Kostarici, ali da to nije uradio.

- Ovde sam gde sam, neću da me se moji unuci i deca stide živog. Bolje da se ponose sa mnom mrtvim - navodno je rekao Jocić.

Jocić: Bio bih slobodan da sam ranije progovorio o Milovoj ulozi u ubistvu

 

NIŠTA MU NE MOŽE

Taj audio-snimak navodno je prvo došao do policije u BiH, a zatim i u Hrvatsku, dok je osoba koja je razgovor snimala prijavila Jocića za pretnje.

Advokat Toma Fila objašnjava za Srpski telegraf da je Jocić pravosnažno oslobođen u tom slučaju i njemu se za to više ništa ne može, ali bi teorijski mogao da bude svedok u eventualnom postupku protiv Đukanovića.

Fila: Ukoliko bi bila utvrđena autentičnost snimka, Jocić bi mogao da bude svedo

 

Ko je Jocić

- uhapšen 27. aprila 2009. zbog optužbi da je organizovao ubistvo Pukanića

- pravosnažno je oslobođen tih optužbi 2. maja 2015.

- prebačen je, međutim, u požarevački zatvor Zabela na izdržavanje kazne za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš, 1995. godine u beogradskom Sportskom centru Olimp

- za to delo je najpre osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je posle amnestije robija smanjena za godinu i po dana. Tvrdi da je osuđen po diktatu bivšeg režima Borisa Tadića

- I Pukanić da ustane iz groba i kaže: "On je", može da mu se pljune pod prozor jer je pravosnažno oslobođen. Ali ukoliko bi bila utvrđena autentičnost snimka, Jocić bi mogao da bude svedok u postupku koji bi bio pokrenut protiv podstrekača, pomagača. I protiv Đukanovića - objasnio je Fila.

Pukanić slutio da će biti ubijen

Samo dan pre ubistva Pukanić je tadašnjem hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću rekao da "ima osećaj da će neko da ga ubije", pisao je riječki Novi list. Pukanića su, inače, pokušali da usmrte pola godine pre atentata. On je tada pričao da mu je pretila i ucenjivala ga nepoznata osoba. Ne detaljišući, samo je naveo i da su mu već pretile crnogorska i duvanska mafija.

KUMOVSKE OPTUŽBE

S druge strane, Jocićeva supruga Vera Milosavljević za Srpski telegraf tvrdi da ništa od navedenog nije tačno:

 

- Moj suprug se čuo sa advokatom, on će eventualno reagovati. To je neka budalaština. Spletkarenje.

 

Inače, Đukanovića je s atentatom prvi povezao njegov kum Ratko Knežević, koji je bio i svedok na suđenju za ubistvo Pukanića. On je još pre desetak godina izjavljivao da je Đukanović "kontrolisao duvansku mafiju, te naručio ubistvo vlasnika Nacionala", a onda je Milo 2010. godine odgovorio da je "reč o patološkom lažljivcu, narcisoidnoj osobi, lakrdijašu i marginalcu koji nema sposobnost da spozna svoje realne kapacitete", te da "Kneževiću ne trebaju niti vlast niti sudovi u Zagrebu, već ozbiljna klinika".

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 27. 10. 2020.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Niksicanin

01.11.2020 13:37

Miloje ubio Iva Pukanica...novinarku sa Malte...novinarku iz Njujorka...novinara Ćuruviju iz beograda i novinara iz cg duska jovanovica...narko Bos balkana milo ubija sve kojimu smetaju...