VUČIĆEV ŠAH-MAT ŠIPTARIMA: "Keče" poludele zbog prisustva Grenela na večeri u Beogradu, vade se na agende i aktivnosti

Autor:

Vesti

23.09.2020

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka delegacija već nekoliko dana boravi u Srbiji radi pokretanja tački iz ekonomskog sporazuma koji je nedavno potpisan u Vašingtonu a koju je predvodio Ričard Grenel. I s obzirom na to da je po protokolu predviđena poseta i Prištini, predstavnici kosovskih institucija su brže bolje ugrabili da oni budu prvi domaćini, te je tako Grenel nakon posete južne srpske pokrajne svoje putovanje završio u Beogradu.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Adam Boler - Aleksandar Vučić - Ričard Grenel

Međutim nakon srdačnog prijema na aerodromu "Nikola Tesla", pa sastanka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u znak zahvalnosti američkoj delegaciji priredio je večeru na kojoj su uručeni međusobni pokloni a koja je ispraćena pozitivnom atmosferom. 

Pa je upravo Grenel oduševljen ovim gestom, svoje zadovoljstvo podelio i na svom zvaničnom tviter nalogu gde je napisao:

- Srbi i Amerikanci pevaju o Alabami i zapadnoj Virdžiniji, neverovatna noć - stoji u postu

 

 

 

No, pošto su svi pomno ispratili čitavu posetu američke delegacije Srbiji i Kosovu, ovaj čin predsednika Vučića mnoge Albance je ostavio u šoku, pa su tamošnji mediji redom krenuli da ispitaju predstavnike Prištine zbog čega nije bilo večere sa Grenelom na Kosovu.

S obzirom na to da su se našli u nebranom grožđu i umesto da narodski kažu "Vučić nas matirao", oni su pokušali diplomatskim odgovorima da se opravdaju, naravno niko im u to nije poverovao.

Pa je direktor Državnog zavoda za protokol Orhan Hajrizi rekao je da za posetu američke delegacije DFC i specijalnog izaslanika SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela nije bilo predviđeno organizovanje večere.

 

- Ne, tokom naših koordinacionih sastanaka sa američkom ambasadom nije pomenuta opcija organitovanja večere, niti je bilo takve inicijative - rekao je Hajrizi.

Odgovarajući na pitanje zašto je večera priređena pri prošloj poseti Grenela, a sada nije Hajrizi je rekao da mnogi faktori utiču na to.

- Takva je bila agenda gospodina Grenela, pa je posebno napominjem, budući da o tome govorimo, postoji i druga koordinacija koja se vrši pored protokola. Tada se, na primer, mogu desiti letovi, druge agende koje slede posle Kosova i tako dalje, poznato je da su to visoki zvaničnici, imaju različite agende i aktivnosti. To je ono što na neki način uglavnom određuje stav i dnevni red svakog visokog zvaničnika u našoj zemlji - rekao je Hajrizi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading