KARIĆ PRODAO SRBIJU

Autor:

Vesti

31.10.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkun Bogoljub Karić nameračio se na Srbiju do te mere da je spreman čak i da blokira isporuku raketnog sistema S-300 i sedam migova iz Belorusije sve dok mu država ne vrati pare, saznaje Srpski telegraf! U poslednjih mesec dana, otkad je čuo da Aleksandar Vučić početkom novembra ide u posetu Belorusiji kako bi dogovorio nabavku moćnog S-300 i migova, lider Pokreta snaga Srbije (PSS) iz petnih žila ubeđuje beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da stopira dogovor.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bogoljub Karić

- Karić ima samo jedan cilj: da dođe na vlast u Srbiji i da mu država vrati milione za koje misli da mu se duguju, što na ime potraživanja imovine koja mu je oduzeta, što na ime dobiti koju je on iskonstruisao u svojim poslovnim planovima. Zbog toga on koristi sve svoje kontakte u Belorusiji (gde leži njegova građevinska imperija), uključujući i poznanstvo s Lukašenkom, kako bi još jednom ucenio Vučića i Srbiju - otkriva naš dobro obavešteni izvor.

Sigurno je da Karić vrši neku vrstu pritiska i lobira u Belorusiji, i to nije samo stvar dugova

Branko Radun, analitičar

MINSKA IMPERIJA

Sagovornik Srpskog telegrafa ističe da Karićeva kompanija gradi 4,7 miliona kvadrata samo u Minsku, te da su njegove veze sa Lukašenkom, pored poslovnih interesa, prožete i jakim prijateljstvom. Nije tajna da "BK grupa" predstavlja Belorusiju u Srbiji i da je za povratak Bogoljuba Karića u zemlju lobirao lično Lukašenko. Takođe, tokom posete Tomislava Nikolića Minsku 2016, na sastanku sa Lukašenkom bio je i srpski biznismen.

7 MIGOVA, PORED S-300, BIĆE DEO RAZGOVORA VUČIĆA I LUKAŠENKA U MINSKU

- Nije nevažna činjenica da je Dragomir Karić počasni konzul Belorusije i da je on dočekao beloruskog predsednika kada je dolazio u Beograd - navode naši izvori.

Informacije do kojih je došao Srpski telegraf, međutim, Karići juče nisu komentarisali. S druge strane, analitičar Branko Radun smatra da tajkun očigledno čini sve da dospe u politički vrh Srbije.

- Bogoljub Karić pokušava da se ubaci i u biznis i u politiku u Srbiji, iz kojih je bio izbačen dugi niz godina. Sigurno je da Karić vrši neku vrstu pritiska i lobira u Belorusiji, i to nije samo stvar dugova nego hoće da postane politički relevantan. Pošto lider PSS ne sme da ucenjuje Vučića, šalje mu poruku preko lobija koje ima u Belorusiji, gde mu je pretežno razvijen biznis - objašnjava Radun.

RepublikaFoto: youtube.com/Ruptly TV
Aleksandar Lukašenko (desno)

PUCANJ UPRAZNO

I pored svog uticaja na Lukašenka, dodaje Radun, Karić nema moć da spreči isporuku S-300 Srbiji.

- S-300 i migovi su stvar dogovora dva predsednika, to je strateška priča. Bilo ko, pa makar to bio i Bogoljub Karić, koji je uticajan u Minsku, ne može to da spreči - podvlači Radun.

Urednik Novog standarda Željko Cvijanović ističe da nema logike da Karić radi težu stvar da bi završio lakšu.

- Mnogo je lakše da uzme pare od Vlade i države nego da spreči nabavku S-300. A ako je to tačno da Karić može da zaustavi S-300, ako on to može, onda ne samo da može da uzme pare od Vlade nego je on Vlada. Tako da, nema mi to logike, to mi liči kao da Karić nešto preti uprazno, suviše je to velika igra za Karića - zaključuje Cvijanović.

OVO BOGOLJUB TRAŽI OD SRBIJE

- luksuzni vozni park, velelepne vile, stanove od oko 70 miliona evra

- desetak oduzetih preduzeća u vrednosti od više miliona evra
- preuzimanje PKB za 30 miliona evra iako je država procenila vrednost ovog kombinata na 145 miliona evra

- 350 hektara zemljišta na Makišu vrednog milijardu i 50 miliona evra, gde bi izgradio Tesla grad

- na ime obeštećenja zbog neispunjenja obaveza iz menadžerskih ugovora, potražuje 12 miliona evra

- preuzimanje državnog udela od 42,6 odsto u Komercijalnoj banci vrednog oko 93 miliona evra

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marko

15.11.2017 23:05

Све је могуће! Мени неби било изненађење!

Milan

13.12.2018 13:51

Treba napraviti kompenzaciju, posto Mira i Marko Milosevic duguju Srbiji dosta para, nisu u pitanju milioni, nego milijarde, neka Karic uzme od njih, uz dozvolu Srbije.