ALARMANTNO U SJENICI! Korona bukti, da li će ovaj grad postati novo žarište?

Autor: Republika

Vesti

06.07.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru 330 kovid pacijenata, a do povećanja pacijenata je, kako je ispričao koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek, došlo zbog pacijenata iz Sjenice, kojih je u protekla 24 sata primljeno 55, odnosno dve trećine ukupnog prijema.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Koronavirus

- Mogu da poručim građanima da trenutno mogu da budu mirni i da nema mesta za paniku ako se pridržavamo epidemioloških mera, ako to ne budemo činili nećemo uspeti u borbi protiv korone, koliko god se trudili u bolnici, donatori, izuzetno je bitno ponašanje građane- poručio je Đerlek.

U protekla 24 sata ukupno prijema u Opštoj bolnici u Novom Pazaru bilo je 98, a među njima su i pacijenti iz Tutina, Sjenice i Pazara, jedna ženska osoba stara 72 godine je preminula, dok se u respiratornoj jedinici trenutno nalazi osam intubiranih na mehaničkoj ventilaciji.

Đerlek je kazao na konferenciji za medije da je odlukom Ministarstva zdravlja Novi Pazar postao regionalni kovid centar i dodao da će morati da se pojača tempo borbe protiv virusa korone u Sjenici gde se "tek rasplamsava drugi pik prvog talasa".

RepublikaFoto: Photo by Tai's Captures on Unsplash
Koronavirus

- U Novom Pazaru se situacija polako stabilizuje, ali Sjenica počinje polako da se pali. Preduzeli smo hitne mere, otišla je ekipa da izvidi stanje i napravi plan kako ćemo da organizujemo Sjenicu. Takođe, poslali smo i dva kardiologa iako smo i mi u deficitu", kazao je Đerlek.

Prema njegovim rečima, ohrabrujuće je da su u Pazaru za pet, šest dana stabilizovali situaciju.

- Mogu da poručim građanima da trenutno mogu da budu mirni i da nema mesta za paniku ako se pridržavamo epidemioloških mera, ako to ne budemo činili nećemo uspeti u borbi protiv korone, koliko god se trudili u bolnici, donatori, izuzetno je bitno ponašanje građane- poručio je Đerlek.

Koordinator bolnice u Pazaru kaže i da je prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Pazaru, u poslednja 24 sata, prvi put posle 10 dana, novozaraženih ispod 30 odsto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading