Mrzitelji žele da unište Nestorovića: Hoće da mu oduzmu licencu samo zato što nije napao Vučića

Autor:

Vesti

28.05.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktoru Nestoroviću hoće da uzmu licencu samo zato što je stao na branik otadžbine u borbi protiv koronavirusa. Etički komitet Lekarske komore Srbije (LKS) sledeće sedmice raspravljaće o zahtevu grupe članova da se poznati profesor i pulmolog javno osudi zbog izjava koje je davao kao član kriznog štaba. A ta javna osuda, u krajnjem ishodu, značila bi da mu se oduzme pravo na rad.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić i Branimir Nestorović

Na sve to profesor Nestorović ima jasan odgovor.

- Sad kad je prošla epidemija i kad se ispostavilo da sam za sve bio u pravu, ispao sam najneetičniji doktor u Srbiji zato što sam bio na konferenciji za novinare sa Vučićem - poručio je juče za Srpski telegraf.

TUŽIĆU IH SUDU!

Pod izgovorom da brani profesiju, nekoliko doktora je podnelo zahtev etičkom odboru Lekarske komore Srbije da se preispitaju javni nastupi Nestorovića u vreme epidemije korone. Inicijator za podnošenje zahteva je dr Ðorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna doktorka u penziji.

Nestorović kaže da su se tu preklopili različiti interesi.

Ovako će izgledati "suđenje"

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sednicu etičkog odbora zakazuje predsednik dr Goran Bogdanović. Odbor čini 15 članova koji se biraju na mandat od četiri godine. Zadatak etičkog odbora biće da utvrdi da li postoji materijala da se protiv Nestorovića pokrene postupak pred sudom časti. U slučaju pokretanja postupka tužioci moraju da dokažu da su Nestorovićeve izjave bile neetičke i da su izazvale štetu. Ukoliko sud presudi u korist tužioca dr Nestoroviću bi bila uzeta lekarska licenca, i to dve godine pred penziju.

- Ima tu i sujete, ali pre svega politike. Na početku epidemije inicijativu je etičkom odboru podneo opozicioni pokret Ne davimo Beograd, a podržao takođe opozicioni list Danas. Kad su videli da je sve to smešno, našli su ove nesrećnike. Potpuno je jasno, nisu oni mene napadali ni zbog kakvih izjava, već zbog Vučića. Ako zaista nešto urade, ja ću ih tužiti redovnom sudu - poručio je Nestorović.

On smatra da im najviše smeta što se ispostavilo da je bio u pravu za sve što je rekao u vezi sa koronom.

- Podnose zahtev sad kad se epidemija završila, kad je sve prošlo i ispostavilo se da sam bio u pravu. Jesam li rekao da će epidemija trajati tri meseca, da virus nije mnogo opasan, da će smrtnost biti mala, da će umreti 250 ljudi. Sad ih, čini mi se, najviše nervira što sam za sve bio u pravu - rekao je čuveni pulmolog.

PACIJENTI GA OBOŽAVAJU

Nestorović, inače vrstan i omiljeni dečji pulmolog, dobitnik je mnogobrojnih priznanja za svoj rad i kao akademik Lekarskog društva Srbije. Roditelji mališana koje je lečio imaju samo reči hvale za njega, njegov rad i brižan odnos prema pacijentima. Popularnost koju je kao član kriznog štaba za borbu protiv KOVID-19 stekao, kako se čini, najviše pogađa neke njegove kolege.

Oni smeštaju prof. Nestoroviću

RepublikaFoto: youtube.com/linkTV – internet televizija
Branimir Nestorović

- Ðorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu

- Srđan Milovanović, vanredni profesor psihijatrije

- Aleksandar N. Nešković, redovni profesor interne medicine

- prim. dr Elizabeta Paunović, penzionisana direktorka Evropskog centra za životnu sredinu i zdravlje SZO

- Slobodan Savić, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu

Kako piše u zvaničnom zahtevu koji je podnet etičkom odboru Nestorović je "svojim javnim nastupima kao član kriznog štaba za suzbijanje epidemije KOVID-19 narušavao ugled i nanosio štetu lekarskoj profesiji, kao i zdravstvu u celini".

Predsednik Lekarske komore Srbije Milan Dinić objašnjava za naš list da svaki lekar ima pravo da podnese zahtev etičkom odboru protiv kolege, ali da on lično ne želi da se izjašnjava o Nestoroviću.

- Ne mogu da se izjašnjavam jer bih u tom slučaju negirao postojanje i suštinu etičkog odbora, koji je potpuno nezavisan - rekao prvi čovek LKS.

Nestorović objasnio sve svoje izjave

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Izjava: Narod koji je preživeo bombardovanje i sankcije sad se plaši najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva
Objašnjenje: Svesno sam to rekao jer je trebalo smiriti situaciju da ne izbije haos
Izjava: Estrogen štiti žene, dakle slobodno u šoping u Italiju jer čujem da će tamo biti veliki popusti
Objašnjenje: To je bila šala koju su neki bukvalno shvatili
Izjava: Srbi imaju lavovske gene, koji ih štite od koronavirusa
Objašnjenje: Ja sam samo rekao da je naša genetska struktura potpuno drugačija, pa je ispao taj naslov da imamo lavovske gene

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio je tajne iz prošlosti za koje se dosada nije znalo.

Starleta Tijana Ajfon uhapšena je tokom priprema za orgije.

Na suđenju za ubistvo Jelene Marjanović svedočila je Zorica Marković, tetka ubijene pevačice, koja je svojom izjavom iznenadila sve prisutne u sudnici. 

Trener FK Partizan Savo Milošević doživeo je sukob sa navijačima ovog kluba pri čemu je došlo i do fizičkog obračuna. Niko iz uprave kluba u Humskoj ne sme da komentariše ovaj nesvakidašnji incident.

Sve ove priče kao i još puno zanimljivih informacija čitajte u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 29. maj 2020. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Neko

29.05.2020 04:47

Ovi su potpuno poludeli! Kako ih nije sramota da smestaju o ovom coveku? Pa zar mislite da narodu nije jasno? Nasli neke potkupljene medicinare-janicare da smeste ovom coveku na kraju karijere. Bolesnici! I to samo zato sto covek razmislja svojom glavom i ne prica nabiflane stvari iz knjiga. Pa sta bi sa kritickim misljenjem? Zar sve mora da bude nabiflana americka CIA medicina, a lecenje lekovima monopolske farmaceutske industrije? Ovo je strasno! Pa i na televiziji se vidi pod kolikim je covek stresom i sta mu rade u poslednje vreme!

Dr

29.05.2020 06:54

Ma vidi ti to... Profa sa Sudske čija su predavanja bila toliko zanimljiva, da sam hteo i sam da postanem slučaj sudske medicine, pa sam razmišljao da li da se obesim, popijem esenciju ili ugušim CO. Toliko iritantan, dosadan i umišljen tip... Koji Prof. Nestoroviću, genijalcu, nije ni do kolena. Čovek koji je transparentan, toliko inspirativan, bilo je zadovoljstvo biti njegov student, imati priliku učiti od njega, slušati ga... Ne, njima ne valja... Hoće li i dr Kon da potpiše, a dobro ga znamo, hoće li i dr Kisić da ih podrži, a ispit kod nje izgleda ovako: ako si naučio svojim rečima, ne valja, jer kod dr moraš sve NAPAMET, OD REČI DO REČI. Još tad, u 2. Godini stekoh utisak da je iritantna, iskompleksirana i sa niskim samopouzdanjem koje krije onakvim stavom. Prihvatiti da kao Prof. Budeš u emisiji sa Mitrovićem, Cecom... A da ti dostojanstvo dozvoli da i nakon nj. Gadosti ostaneš u emisiji... To govori o njenom dostojanstvu. PODRŠKA DR NESTOROVIĆU i dok je normalnih i časnih ljudi koji misle svojom glavom, vi ćete biti DR i podučavati nas .. Na ulice ćemo u suprotnom... Srdačan pozdrav

Petar

29.05.2020 13:38

Narod mnogo voli doktora Nestorovića. U to sam se uverio svakodnevnim čitanjem komentara na više portala.