(VIDEO) KORONAVIRUS JE PREVARA VEKA: Smišljeno se širi panika da bi farmakomafija zgrnula milijarde!

Autor:

Vesti

06.03.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Farmakomafija i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) smišljeno šire paniku zbog koronavirusa. To je prevara veka sa ciljem da farmaceutski giganti zgrnu milijarde, u čemu im pomaže jaka grupa u samom vrhu SZO.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Mada će nekima ove tvrdnje zazvučati kao teorija zavere, svakodnevno na svetlost dana izlaze jaki dokazi koji ih potkrepljuju. A kada se oni ukrste sa brojkama o tome koliko su farmaceutske kuće zaradile kada su ranije proglašavane moguće epidemije svetskih razmera (ptičji i svinjski grip, ebola, SARS...), sve postaje mnogo jasnije.

SETIMO SE SVEGA

Sa tezom da se oko koronavirusa stvara lažna fama slaže se i jedan od najboljih srpskih pulmologa prof. dr Branimir Nestorović, koji je ovih dana u žiži upravo zbog ovog virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dr Branimir Nestorović

- Cela afera oko koronavirusa isfabrikovana je kako bi farmaceutske kompanije prodavale vakcine, lekove i ostala sredstva. Pa predsednik SAD Donald Tramp je pre neki dan pozvao farmaceutske kompanije da brzo naprave vakcinu. Tako je sada, primera radi, u Italiji trenutno nestašica sredstava za dezinfekciju. Ovo je isfabrikovana afera - objašnjava Nestorović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp odobrio 8,3 milijarde dolara

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je zakonski akt o izdvajanju 8,3 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa. Ovaj novac bi trebalo da se dodeli federalnim zdravstvenim službama za nabavke vakcina, testova i medicinskih sredstava, kao i da pomogne federalnim državama i lokalnim vlastima da spremno dočekaju preteće širenje koronavirusa. Senat je dao zeleno svetlo predlogu zakona, uz obrazloženje da brzo širenje epidemije preti da ugrozi svakodnevni život u Americi.

Ovaj iznos je više od tri puta veći od sume od 2,5 milijardi dolara, koju je pre 10 dana odobrila Bela kuća.

Naš sagovornik podseća i da je već ocenjeno da po pitanju koronavirusa nema mesta panici.

- Šef SZO je bio mesec dana u Kini i 3. marta je napravljen izveštaj u kome se kaže da nije ovo ne znam ni ja šta, da nema mesta panici jer virus nije mnogo opasan. A onda na sastanku SZO kažu da se smrtnost povećava naglo, iako je prethodno rečeno da se naglo smanjuje, te se u Kini uskoro očekuje i kraj epidemije koronavirusa - ističe prof. dr Nestorović.

 

 

On podseća i na primere ranije fabrikovanih afera.

- Setimo se šta je bilo sa zika virusom, svinjskim gripom, ebolom... - zaključuje prof. dr Nestorović.

S druge strane, baš u skladu sa ovim scenariom, kojem je glavni cilj izazivanje što veće panike, generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus uputio je dosad nadramatičnije upozorenje vladama širom sveta u vezi sa novim koronavirusom navodeći da "ovo nije vežba" i "ovo nije vreme za odustajanje".

- Epidemija bi još mogla da krene u bilo kom pravcu - poručio je Gebrejesus.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Najviše ljudi umrlo u Kini

Do sada je od novog koronavirusa umrlo 3.387 ljudi, većina u Kini, u 85 zemalja sveta je evidentirano ukupno 97.852 slučajeva, a od bolesti se oporavila 55.641 osoba. Od obolelih najveći broj ima umerene simptome.

U ISTOM STILU

Mada SZO nije proglasio pandemiju ni više od tri meseca od pojave ovog virusa u kineskom gradu Vuhanu, nakon čega se proširio na sve kontinente, pri čemu je od ukupnog broja obolelih više od polovine pacijenata već ozdravilo, ova organizacija nastavlja s upozorenjima i situacija sada neodoljivo podseća na kontroverznu pandemiju svinjskog gripa, proglašenu pre 11 godina.

To je kasnije u mnogobrojnim svetskim medijima označeno kao nameštanje profita farmakomafiji. U sličnom tonu govorili su i mnogobrojni stručnjaci.

Setimo se kakva je panika izazvana i u Srbiji, naša zemlja je uvezla veliki broj vakcina po visokim cenama, a mnogi imućniji Srbi nabavljali su i papreno plaćali lek tamiflu, koji je važio za jedinu efikasnu terapiju. Na kraju, ispalo je da je sve naduvano kao balon od sapunice.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Koronavirus stigao u našu zemlju! Ko je prvi zaraženi Srbin?

Intervju nedelje: Siniša Mali ispričao životnu priču!

Zašto je uhapšena ćerka Mikija Jevremovića?

Goran Jevtić zakazuje predstave uprkos presudi!

Koji su planovi Rusije na Severnom polu?

Zašto će Severina morati da odgovara?

Sve ove informacije i odgovore na pitanja možete da pročitate u štampanom vikend izdanju Srpskog telegrafa za 7. i 8. mart, kao i na portalu Republika.rs.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 7. i 8. mart

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Janko

15.03.2020 03:29

Ma gadno bolest ko neka gripa i katu pojavljivati Ce se sezonski,važno mi je da Mimi Mercedes i ekipa budu zdravo jer slusat Josipu Lisac mi je totalno sranje nije moj đir mjuze