EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Političar kupio BMW vođe "voždovačkog klana"!

Autor:

Vesti

25.02.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političar je kupio ostatke luksuznog belog automobila BMW 850CSi u kojem je 12. decembra 1994. godine izrešetan vođa "voždovačkog klana" Goran Vuković, poznat i po nadimku Majmun.

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co./Enthusiast Auto Group
Foto: Ilustracija

Prema informacijama do kojih je došao naš list, funkcioner kojem novac očigledno ne predstavlja problem iskeširao je za BMW sumu za koju je mogao da kupi i novi automobil. On, međutim, kako saznajemo od prijatelja kojima se pohvalio novim četvorotočkašem, planira da u automobil uloži dodatnih 30.000 evra kako bi ga doveo u vozno stanje.

- Baš je ponosan što je kupio taj BMW. Dugo ga je merkao i jurio i na kraju ga uzeo. Jedan deo delova za BMW je našao na tržištu, dok će čak 70 odsto praviti specijalno za njega - priča naš sagovornik, dobar prijatelj i stranački kolega funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

OPČINJEN DEVEDESETIM

On objašnjava da je ovaj od mladosti bio opčinjen pričama o devedesetim godinama i kriminalcima.

- Hiljadu puta nam je u društvu prepričavao događaje iz tih godina. Mislim da je film "Vidimo se u čitulji" gledao najmanje 100 puta. Zato nas koji se družimo s njim nije iznenadilo kad je kupio taj BMW. Doduše, nekoliko godine se, da tako kažem, primirio, nije pominjao devedesete i kriminalce. Međutim, onda nas je jednog dana sve redom zvao da se hvali da je uzeo Vukovićev nekadašnji auto - kaže tajkunov prijatelj.

Na Vukovića su pucala dvojica maskiranih napadača kada je ušau BMW nakon provoda u kockarnici

Podsetimo, Goran Vuković je, kao i većina tadašnjih žestokih momaka iz Jugoslavije, otišao na zapad Evrope. Izabrao je Nemačku i tamo brzo ušao u razne mutne poslove, uglavnom sa ljudima sa ovih prostora. Tih osamdesetih godina jugoslovenska mafija bila je ubedljivo najjača u nekadašnjoj SR Nemačkoj.

"HOĆEŠ DA SE SVETIŠ"

Vuković, kog su svi znali po nadimku Majmun (mnogi su mislili da je tako nazvan po fizičkom izgledu, a u stvari je to bilo zbog činjenice da se s lakoćom verao uz zidove na spratove kuća i zgrada), u žižu je dospeo 1986. godine. Tada je ispred suda u Frankfurtu ubio neprikosnovenog kralja nemačkog podzemlja Ljubomira Magaša zvanog Ljuba Zemunac. Vuković je u jednoj ispovesti ovako opisao taj događaj:

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Goran Vuković Majmun

Na mestu ubistva 168 čaura

Goran Vuković, koji je u to vreme držao nekoliko noćnih klubova u Beogradu, ubijen je 1994. godine u sačekuši klasičnoj za to vreme. Dvojica maskiranih napadača prišla su njegovim kolima i izrešetala ga kada je ušao u svoj beli BMW. Serija hitaca (nađeno je 168 čaura) oštetila je znatno luksuzni automobil.

Majmuna su sačekali kada je izlazio iz kockarnice "Zona Zamfirova", preko puta Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Bio je sa dvojicom prijatelja. Pre toga je preživeo pet atentata.

Goran Vuković je uoči smrti za film "Vidimo se u čitulji" govorio da zna za spisak za likvidaciju na kojem su on i Aleksandar Knežević Knele (ubijen u "Hajatu" 1992. godine).

- Ja sam imao zakazano suđenje za neke krađe, a i njima je bio pretres. Ne sluteći ništa, poneo sam pištolj, jer se od njega nisam nikada odvajao. U jednom trenutku video sam ih ispred nas, njih 12. Nešto su se domunđavali. Tek kad sam se približio stepeništu, Ljuba je sa pratnjom krenuo prema meni. Odmah sam izvadio pištolj i rekao: "Šta hoćeš?". Planuo je: "Šta je, pederu, hoćeš da se svetiš?". Nisam ga se nimalo bojao: "Misliš da neću da ti se osvetim?" Odmah sam opalio. Kad ga je prvi metak pogodio, bacio se na mene kao životinja. Odmah je popio i drugi.

Vuković se vratio u Beograd nakon što je odležao pet godina zbog ubistva Ljube Zemunca

Vuković se odmah predao policajcu, najpre podigao ruke, a potom legao na zemlju dok ne dođe patrola. Osuđen je na pet godina zatvora i toliko je odležao. Nakon toga proteran je iz Nemačke, uz trajnu zabranu ulaska. Vratio se u Beograd, gde je postao vođa čuvenog "voždovačkog klana".

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.
Ljuba Zemunac

Osim toga, u sutrašnjem izdanju Srpskog telegrafa možete čitati i sve o najnovijim dešavanjima u Demokratskoj stranci, na koji način Dragan Đilas povlači sve konce i kako minira Zorana Lutovca. Saznajte i sve o novoj skandaloznoj izjavi sudije Apelacioog suda Miodraga Majića, sve o famoznom koronavirusu koji je danima glavna tema i povod za stvaranje panične atmosfere u društvu, kao i detalje dvostrukog ubistva kod Jagodine. O svemu ovome čitajte i na portalu Republika.

Foto: Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stršljen

26.02.2020 09:13

Bravo,bravo,pa nama treba što više takvih političara,da napokon procvetamo dok on bude jurio Vučićevim autoputevima.

Deda

26.02.2020 14:49

@Stršljen - Ovo je IRONIJA.