ZORAN HTEO DA ISEČE VENE ŽILETIMA!

Autor:

Vesti

05.10.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (39), osumnjičen za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), od hapšenja je u teškom psihičkom stanju, a navodno je nameravao i da se ubije u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Suprug ubijene pevačice Jelene Marjanović lomio brijače i vadio žilete. Navodno hteo da naudi sebi, očajan što će ga ćerka pamtiti kao monstruma. Zatvorski čuvari sprečili tragediju u Okružnom zatvoru u Beogradu.

 Kako Srpski telegraf saznaje, Marjanović je smislio plan da se iskasapi žiletima, ali su ga čuvari u poslednjem trenutku sprečili u toj nameri.

Zoranove namere otkrili radnici u kantini kojima je bilo sumnjivo što često kupuje brijače

Prema rečima našeg izvora iz istrage, suprug ubijene pevačice "Granda" danima je zaredom u kantini kupovao po brijač, što je zaposlenima bilo sumnjivo.

Pretres

- Slučaj je prijavljen zatvorskim čuvarima, koji su odmah pretresli ćeliju u kojoj je Zoran. Tada su navodno u kanti pronašli nekoliko brijača, ali su ostali u šoku kada su shvatili da su u pitanju samo plastični delovi brijača, dok su žileti bili izvađeni. Zbog toga su posumnjali da je Marjanović nameravao da digne ruku na sebe - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Od kada je pritvoren, Zoran je bio izuzetno miran, a sada je prvi put počeo da viče. Navodno ga je najviše potreslo to što će ćerka Jana pre ili kasnije saznati da njega terete za zločin.

- Bolje i da se ubijem nego da Jana misli da sam monstrum. Dokrajčilo bi me i da samo pomisli da sam je ja razdvojio od majke - vikao je navodno Zoran.

Kako dodaje, Zoran je posle incidenta odveden u Specijalnu zatvorsku bolnicu, gde je pregledan.

Nema povrede

- Nije imao nikakvih povreda po telu, pa je nakon razgovora s psihijatrom vraćen u svoju ćeliju. Zoran je inače veoma miran. Komunicira s cimerima, ne buni se ni za šta i primerno se ponaša. Njegova vika i histerija iznenadile su i pritvorenike i čuvare. Niko nije do tog trenutka primetio ništa sumnjivo u njegovom ponašanju, niti su mogli da pretpostave da je spreman da naudi sebi - priča naš sagovornik.

Ovo nije prvi put da je Marjanović pretio samoubistvom. Kako je Srpski telegraf ranije pisao, on je nekoliko nedelja posle Jeleninog ubistva ukućanima rekao da mu je dosta svega i da mu dođe da digne ruku na sebe.

Advokati

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz Okružnog zatvora, pritvorenici imaju pravo na držanje brijača jer je zabranjeno da imaju duge brade.

- Zatvorenici u Okružnom zatvoru imaju kod sebe brijače, i to nije nikakva novost ili nešto neobično. Moraju redovno da se briju i održavaju ličnu higijenu. Uskraćivanje brijača bilo bi kršenje njihovih prava. Međutim, neko ko zaista namerava da se ubije ne bi angažovao tim najskupljih advokata. Jedan od njih je juče bio kod Marjanovića u poseti - kaže naš sagovornik.

Psiholog: Labilne osobe se odlučuju na samoubistvo

Psiholog Zoran Musterović kaže da, ukoliko je Zoran stvarno pokušao da izvrši samoubistvo, sumnja da je on izvršio zločin je samim tim još veća.

- Nevin čovek nikada ne bi digao ruku na sebe! On bi se trudio da istraje što duže u svemu i da dokaže svoju nevinost. Ukoliko se desio pokušaj samoubistva, na osnovu toga možemo da pretpostavimo i da postoji krivica - kaže Musterović.

On dodaje da Zoran nije izložen mučenju da bi odlučio da sebi oduzme život.

- Zoran Marjanović nije na Golom otoku i nije izložen konstantnom mučenju da bi odlučio da izvrši samoubistvo. Samo labilne osobe se odlučuju na takav korak, a Zoran to svakako nije - objašnjava psiholog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading