EKSKLUZIVNO! Milomir Marić otvorio dušu: PREŽIVEO SAM ARKANA, A ŽENE ĆE MI DOĆI GLAVE!

Autor:

Vesti

11.02.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preživeo sam Arkana i razne mafije, smrtne presude i tajne službe, nema ko mi nije radio o glavi, ali nisam na vreme naučio da jedino od ženske ruke ne mogu da se odbranim. Moraću da budem obazriv ubuduće i neću dozvoliti da mi u vidokrug uđe bilo koja žena koju srpske tajne službe prethodno nisu proverile.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milomir Marić

Ovako u ispovesti za Srpski telegraf govori novinar i glavni i odgovorni urednik TV Hepi Milomir Marić, koji se našao u žiži nakon pretnji smrću koje mu je uputila rijaliti-učesnica Slađana Petrušić i zabrane emitovanja njegovih emisija u Crnoj Gori zbog navodnog širenja mržnje.

* Crnogorski režim zabranio je emitovanje vaših emisija. Verujete li da vaš prijatelj Milo Đukanović lično stoji iza ove zabrane?

- Ne mogu da verujem da Milo stoji iza zabrane mojih emisija jer bi to značilo da ne vlada sobom ni Crnom Gorom, a to još kriju od njega. Ja sam prethodno zabranio da se u mojim emisijama on napada i to je ljudima bilo sumnjivo, pa su me verovatno zbog toga stavili na neku listu agenture Mila Đukanovića u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

* Kako je sve to išlo?

- Mene je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević prošlog meseca čitav jedan dan u dnevniku RTCG napadao da sam prostitutka Mila Đukanovića. Meni je to bilo sumnjivo, ali sam mislio da će na tome ostati. Međutim, pre neki dan pozvali su me u REM da odgovorim na zahtev crnogorskog regulatornog tela za elektronske medije i optužbe koje su oni uputili na moj račun. Glavna optužba je da ja svojim emisijama podbunjujem narod u Crnoj Gori i da stojim iza ovih nepreglednih litija.

* Pa da li stojite?

- Ma kakvi. Pa Crnogorci su ustali prvi put posle 200 godina jer oni vole da se odmore, a ovi su 24 sata na nogama i ništa im nije teško. Cela Crna Gora peške nikad nije prešla koliko se dnevno pređe u litijama. Rekao sam da sam izuzetno počastvovan optužbama, koje bih rado prihvatio, ali ne mogu da se kitim tuđim perjem jer zasluge za to ima moj prijatelj mitropolit Amfilohije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mitropolit Amfilohije

* Kako vam se čine ove litije za slobodu srpskih svetinja?

- Očigledno da vlastima u Crnoj Gori ništa nije jasno. Oni su mislili da je to srednjovekovno praznoverje, da niko normalan više ne veruje u boga, da su svetinje novog doba Porto Montenegro, Portonovi i vile ruskih milijardera. Mislili su da će se oko toga crnogorski narod sukobiti, a ne oko crkava.

* Očekujete li ipak Đukanovićev poziv, barem na letovanje?

- Naravno da ću opet ići na letovanje u Crnu Goru, ali sa dozvolom NATO. Na plaži hoću da ne budem pod suncobranom, nego u hladu nekog najmodernijeg tenka. Ne pada mi na pamet da se više izležavam po crnogorskim plažama pod nekim drugim uslovima.

* Kako odgovarate na optužbe da ste bot Aleksandra Vučića?

- Mogli bi svi ti koji me optužuju da radim za Vučića da kod njega malo lobiraju kako bi konačno stekao nekakvo poverenje u mene. Toliko godine se znamo, a i dan-danas sumnjam u to da mi veruje. Što bi rekao Makijaveli u "Vladaocu", ja sam dobar momak na lošem glasu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

* A na optužbe da radite za tajnu službu?

- Jednom sam pitao Jovicu Stanišića zašto mene nikad nisu angažovali jer tolike stvari znam i toliko sam upoznao ljudi, a on mi je rekao: "Mariću, mi smo tebe voleli, a za nas je radio poslednji ološ". Iz poštovanja prema meni nikad nisu hteli da budem deo njih.

Sumnjivo lice odmalena

* Šta ima u dosijeu DB pod imenom Milomir Marić?

- Čitao sam svoj dosije u DB kada je 2001. bilo dozvoljeno da se daju na uvid tih mesec dana. Pratili su me bukvalno od deteta, od malih nogu sam ovoj državi sumnjivo lice. Sve sam pročitao i moram reći da nisu baš bili precizni u tim beleškama. Mnogo bolji dosije imam u zagrebačkoj policiji, gde su do tančina zabeleženi moji razgovori sa Tuđmanom, kao u filmu "Profesionalac".

* Da li je tačno da ste raspopa Miraša Dedeića upoznali kao agenta Udbe?

- Jeste. Njega sam sreo u Rimu još početkom devedesetih, kada je bio veći Srbin od svih nas i bežao sam od njega da me ne prijavi Miloševiću kako bih mogao da se vratim u Beograd. Tad je pozdravljao srpsko oružje, tražio da se sruši Dubrovnik i napravi još lepši i stariji ako može. Miraš je jedini čovek kog sam u životu odbio kao sagovornika jer mi je život bio mio.

RepublikaFoto: youtube.com/Bujica Z1TV
Miraš Dedeić

* A šta biste u "Ćirilici" pitali srpske opozicione lidere ako bi, kojim slučajem, pristali da dođu?

- Đilasa, Obradovića i Jeremića ne bih ništa pitao. Jednostavno bih pustio da se međusobno posvađaju i uhvate za vratove. Njima ne treba mnogo da se to desi jer oni veće neprijatelje nemaju, osim sebe samih.

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Novinar izmislio vest o Mladićevoj smrti!

Sa kojim krimosem se slika Zoran Radojičić?

Tužilaštvo pokrenulo proces protiv Sergeja Trifunovića!

Aleksandra Mladenović šokirala informacijama iz svog privatnog života!

Koja lepotica je zavela Nejmara?

Našim čitaocima uz štampano izdanje Srpskog telegrafa poklanjamo dodatak Penzioner.

Sve ove informacije kao i još puno zanimljivih priča možete da pročitate u štampanom izdanju Srpskog Telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

 

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goga

11.02.2020 20:10

Koliko je ovaj covek opsednut Arkanom godinama u svakoj svojoj emisiji on se segaci sa Arkanom bolesno opterecen