Monstrum krije Moniku u pećini?

Autor:

Vesti

27.12.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko stotina policajaca u svim selima oko Knjaževca i dalje traga za devojčicom Monikom Karimanović (12) i njenim otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem, poznatijim kao Malčanski Berberin. Policija sumnja da je je monstrum devojčicu uvukao u neku od brojnih pećina zbog čega ih je nemoguće otkriti čak i termovizijskim kamerama!

Foto: MUP Srbije/FaceApp
Ovako bi mogao da izgleda Malčanski berberin

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je juče da je u potragu uključeno 470 policajaca i da policija neće stati dok ne pronađe devojčicu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

- Naš apsolutni prioritet je da pronađemo Moniku živu i zdravu i da je vratimo porodici, a da monstruma koji ju je oteo privedemo pravdi i smestimo iza rešetaka - rekao je Stefanović.

On je preneo novinarima da su poslati dodatni pripadnici policije u okolinu Knjaževca, tako da 470 pripadnika policije učestvuje u aktivnoj potrazi za Monikom. Stefanović je istakao da je reč o najiskusnijim operativcima Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Uprave granične policije, službenika policijskih uprava u Nišu i Zaječaru, sve lokalne snage, kao i helikopterska jedinica.

Otmicu isplanirao letos!

Kako navode komšije, Jovanović je malu Moniku od letos vrebao.

- Tada je počeo tamo da radi tamo gde je ona živela i verovatno ju je sretao. Po svemu sudeći, dugo se pripremao. U toj zemunici na petlji gde se krio nađeno je šatorsko krilo, hrana, sve... Komšija mi reče da je on ukrao neko suvo meso u neposrednoj blizini još ranije, što znači da je on pripremao sve te stvari - dodaje komšija.

- Tokom prethodne noći pretraživali smo teren pomoću termovizijskih kamera, sva tehnička preimućstva koja su nam na raspolaganju i nećemo stati dok ne pronađemo Moniku - rekao je Stefanović.

RepublikaFoto: MUP/FaceApp/Pixabay.com/fotomontaža
Foto: Ilustracija

Termovizijske kamere omogućavaju da se sagleda ono što ljudsko oko ne može da vidi - toplotno zračenje i najnižeg stepena. Upravo činjenica da ni pomoću njih nisu pronađeni devojčica i njen otmičar baca sumnju na to da su oni zavučeni duboko u nekoj od pećina.

Stric: Ninoslav nam je obrukao porodicu

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Stric Trifun

Trifun Jovanović, koji živi u kući do Ninoslavove, kaže da ga je poslednji put video pre mesec dana sa devojkom.

- Letos je našao neku devojku, čak je i živeo sa njom neko vreme. Dovodio ju je kod majke i brata. Bio je normalan, fin uvek. Pita kako si čiča, šta ima. A sad, sad nam obrukao porodicu. Kako je takav ispao od cele familije - ogorčen je Trifun.

Stefanović je zahvalio i lovačkim udruženjima koja su se uključila u potragu, a kojih je bilo više od 200.

- U Miljakovačkoj klisuri ima dosta tih pećina. Mnoge su na nepristupačnom terenu, pa su helikopteri išli do njih. Policija, nažalost, zasad nije našla nikakav trag. Ali nastavljamo potragu gde god se posumnja da devojčica može da se nalazi. Sakupili su se lovci iz cele jugoistočne Srbije, mnogi poznaju teren - kaže za Srpski telegraf Marko Stojanović, predsednik lovačkog udruženja Knjaževac.

Inspektor koji je hapsio monstruma: Rekao mi je da je to jače od njega

Nebojša Petković, penzionisani inspektor niške policije koji je 2005. rukovodio hapšenjem Ninoslava Jovanovića, prisećajući se njihovog susreta, kaže da je monstrum delovao sasvim normalno, što je još jedan dokaz koliko je opasan.

- Skoro da čovek ne bi mogao da pomisli da je sposoban da tako nešto uradi. Pričali smo dosta, ne bih o detaljima, ali mi je u jednom trenutku rekao: "To je jače od mene, ne mogu tome da se oduprem" - kaže bivši inspektor.

Dodaje da je strašno što je Ninoslav uspeo da ponovo napadne.

- Svi smo pričali o tome, svi smo znali šta može da se desi i ipak se desilo. Smatram da su i policija i pravosudni organi odradili svoj posao, ali on nije mogao da bude sprečen zbog sistemskih propusta. Njemu je trebalo izreći meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i tako bi se sve rešilo. Mera može trajati i doživotno - zaključuje on.

I lovci veruju da se Jovanović negde zavukao jer je veoma teško konstantno se kretati ovuda.

Zaštitnik građana: Pod lupom zatvor i škola

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

Povodom slučaja nestale devojčice zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupke kontrole rada državnih organa kako bi utvrdio eventualne nepravilnosti koje su dovele do događaja koji danima uznemirava javnost.

- Informacije u medijima upozoravaju na niz propusta koji se odnose na sistem zaštite bezbednosti dece i nedoslednostima u zakonskim rešenjima koje su dovele do toga da 20. decembra u jutarnjim satima na oko 500 metara od kuće i na putu za školu nestane devojčica - izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Zaštitnik građana tražiće da se ispita da li je zatvor u kojem je Jovanović robijao u roku obavestio nadležnu policijsku upravu o njegovom otpuštanju, ali i kada je i s kim škola koju Monika pohađa uspostavila komunikaciju 20. decembra, kada se ona nije pojavila na nastavi.

- Mi smo ponekad u lovu po tri dana, pa se umorimo, a on je sada sa detetom. Verujemo da ne bi izdržao. Ukoliko bismo ih našli, prvo bismo gledali da spasemo dete, a tog monstruma ne bismo da komentarišemo - rekli su lovci.

Upišao se od straha

Jedan od meštana Malče, koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da se i njegova žena našla na meti Jovanovića.

- To je bilo pre 20 godina. Pratio mi je ženu mesecima. Nakon što mi je to rekla, pronašao sam ga, digao ga za vrat, a on se kao kukavica upiškio. On samo ispred žena sme da se pravi jak. Da ga sad sretnem, ja bih mu presudio - kaže ovaj meštanin.

U vikend izdanju Srpskog telegrafa pročitajte:

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori: Zašto su tukli Srbe? Šta je na to rekao patrijarh Irinej? 

Saznajte sve o tuči u Skupštini Srbije koju je izazvao Boško Obradović

Našim dragim čitaocima poklanjamo magazin "Super enigma", za sve one koji vole da treniraju svoje moždane vijuge.

Sve ove informacije, kao i još puno zanimljivih priča, možete pročitati u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 28 i 29 decembar 2019. godine

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading