EKSKLUZIVNO: Arkan se pred smrt pozdravio sa ubicom

Autor:

Vesti

02.12.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nastavku ekskluzivne ispovesti za Srpski telegraf Aleksandar Mandić (37), sin najboljeg Arkanovog prijatelja Milenka Mandića Mande, koji je sa njim i ubijen u hotelu "Interkontinental", rekonstruiše šta se sve događalo tog 15. januara 2000. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/radovan džeko
Željko Ražnatović Arkan

Iz njegovog svedočenja saznajemo da se Željko Ražnatović pozdravio sa Dobrosavom Gavrićem, čovekom koji će nešto kasnije pucati u njega. Aleksandrov otac Manda čak se sa njim i izljubio. Oni su Gavrića znali kao čoveka iz okruženja i obezbeđenja Zorana Uskokovića Skoleta i nije bilo razloga da mu ne veruju.

SEDEO SA PANCIROM

- Gavrić je sedeo sa pancirom u separeu preko puta, a Arkan, Manda i Garić (sva trojica nešto kasnije zajedno ubijena, prim. aut.) popunjavali su tikete sa jednim novinarom. To je trenutak kad su i nastale one fotografije iz separea, pred samu smrt. Gavrić, Gagi i još jedan momak su bili u tom drugom društvu, a i Jorga se šetkao tuda po "Interkontinentalu" - opisuje Aleksandar Mandić za Srpski telegraf.

Kako kaže naš sagovornik, nije nikakva tajna šta se tačno događalo tog poslepodneva u hotelu. Bilo je oko 17 časova.

Gavrić u zatvoru čeka da li će ga izručiti

Nakon ubistva u "Interkontinentalu" uhapšeni su Milan Đuričić Miki, Dragan Nikolić Gagi i Dobrosav Gavrić.

Gavrić je pobegao pošto je pušten da se brani sa slobode, trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Južnoafričkoj Republici.

Đuričić je pobegao pošto je pušten da se brani sa slobode, ubijen u Južnoj Africi u aprilu 2018.

Nikolić je pobegao pošto je pušten da se brani sa slobode, uhapšen u Austriji 2003, izručen Srbiji, služi zatvorsku kaznu u Zabeli.

Zoran Nikolić Pegla, pomagač u ubistvu Arkana, svedočio protiv ostalih članova grupe, umro u zatvorskoj bolnici od side.

- Pre svega toga se Gavrić izljubio sa mojim ocem i rukovao sa Arkanom, dok su u to vreme Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović i Ceca otišli u butik "La Frans". Gavrić i ekipa su onda njima iza leđa prošli uputivši se ka Sava centru da kupe stvari, jer je do SC moglo da se prođe gore kroz banket-salu, taj prolaz je bio otvoren do 17 sati. Ovo se sve dešava dva minuta posle pet. Neko je od njih rekao: "Idemo gore da kupimo stvari". Arkan se okrenuo i dobacio im: "Alo, ne radi vam to više, do pet je otvoren taj prolaz". Međutim, kad su se vratili, povadili su pištolje i desilo se to što se desilo.

SVE JE SUMNJIVO

Aleksandar nema nikakvu dilemu da je država upletena u trostruko ubistvo u "Interkontinentalu".

- Država je upletena u to sigurno. Kamere nisu radile, što je veoma sumnjivo. Kako je moguće da ne rade u takvom hotelu. Mislim da je to ubistvo pripremano bar tri, četiri meseca.

Aleksandar: Nemam nikakvu dilemu da je država upletena u trostruko ubistvo, pa kako je moguće da kamere ne rade u takvom hotelu

Podsetimo, u prvom delu ispovesti, koju je Srpski telegraf objavio u ponedeljak, Aleksandar Mandić je ispričao nepoznate detalje iz života komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, ali je govorio i o Kneletu, Ćenti, Giški i ostalim likovima koji su obeležili devedesete godine u Beogradu. On je svoja sećanja pretočio u knjigu "Život posle smrti", koja će izaći upravo 15. januara, na 20 godina od zločina u hotelu "Interkontinental".

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte i sledeće zanimljive priče:

Šta se sve dešavalo na svadbi decenije što niko nije primetio i kakav je pakao proživela Ceca?

Predsednik Srbije više ne okolišava - zahteva od EU da se izjasni o tome da li nas žele ili ne

Saznajte koja to zadrugarka ucenjuje srpskog političara lascivnim snimkom

Našim dragim čitaocima poklanjamo dodatak "Rijaliti" u kojem možete saznati sve o učesnicima ovog zabavnog televizijskog programa.

Sve ove informacije, kao i još puno zanimljivih priča možete pronaći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 3. decembar 2019. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading