Potresna ispovest Simonide Milojković o pokojnoj novinarki: Dragana tri dana pred smrt nije jela, mesecima nije primala platu!

Autor: Adelarda Popović - Goran Doljančević

Vesti

31.10.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinarka Dragana Tripić (58) prošle nedelje izvršila je samoubistvo u svom stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Njeno beživotno telo pronašla je njena ćerka Aleksandra Stojadinović, a novinarka je u četvrtak 24. oktobra sahranjena na Lešću.

RepublikaFoto: instagram.com/simonida.milojkovic/youtube.com/Zadruga Official
Dragana je bila velika Simonidina prijateljica

Srpski telegraf otkrio je da je Dragana bila depresivna zbog posla i kredita koji je digla pre nekoliko godina kako bi kupila stan. Draganina koleginica i dobra prijateljica književnica Simonida Milojković otkriva da je znala da Tripićka ima finansijski problem, ali da niko nije ni slutio da je problem toliko veliki da bi ona izvršila samoubistvo.

Naime, Simonida je za Srpski telegraf ispričala potresne scene iz poslednjih dana Draganinog života i otkrila kroz kakav je pakao novinarka prošla.

Niko od nas, kolega, prijatelja nije ni slutio sa čim se Dragana suočava, a kamoli da nije imala šta da jede

- Na sahrani je bilo oko tridesetak novinara s kojima se Dragana družila i podržavala tokom karijere, ali apsolutno niko od nas nije znao da se suočava s takvim problemima, a kamoli da nije imala šta da jede poslednjih dana. Čula sam od jedne devojke, koju sam tada videla prvi put, da je i ona šokirana saznanjem da Dragana tri dana pred smrt nije ništa jela. Nije mi poznato od koga je to čula i saznala tu užasnu stvar. Takođe sam čula da Dragana nekoliko meseci nije primila platu jer je njen poslodavac kod kojeg je privatno radila kasnio sa isplatama. Do poslednjeg trenutka nije otkrivala da joj je toliko teško - ispričala je Simonida i dodala:

RepublikaFoto: Youtube.com/RTS Da Možda Ne - Zvanični kanal
Niko nije verovao da će dići ruku na sebe

- Što se mene tiče, ja sam Draganu za poslednjih pet godina videla tri puta, budući da sam napustila novinarstvo i promenila posao, tako da više nisam bila u prilici da s njom putujem poslovno kao ranije ili da je srećem po javnim događajima. Ipak, svi mi koji smo Draganu voleli i cenili iz novinarskog sveta njeno samoubistvo smo doživeli kao svojevrsni poraz jer bismo joj pomogli da smo znali s kakvom mukom se nosila, a sad je očigledno da je velika muka bila u pitanju - završila je Milojkovićka.

 Njeno samoubistvo smo doživeli kao svojevrsni poraz jer bismo joj pomogli da smo znali sa kakvom mukom se nosila

Podsetimo, nedelju dana pre nego što je digla ruku na sebe, Dragana je sedela sa Rakom Marićem i Mišom Begenišićem u njegovom kafiću u kojem se uglavnom okupljaju muzičari i Draganini zemljaci iz Bosne. Njih dvojica su ispričala da je bila izuzetno vesela i da im na pamet nije palo da ima neke probleme.

Komšinica: Bila je zabrinuta!

Ekipa Srpskog telegrafa razgovarala je sa Draganinim komšijama koje su potvrdile da je novinarka bila vidno uznemirena poslednjih dana.

- Tog dana sam je videla, bila je zabrinuta i utučena. Na televiziji je bila oštra i bezobrazna, ali sa nama komšijama je bila predivna i sve najbolje mogu samo da kažem za nju. Bila mi je kao dete - priča za Srpski telegraf komšinica iz zgrade koja je molila da je ne fotografišemo i ne imenujemo i dodaje:

- Čula sam da je imala probleme zbog dugovanja banci. Čula sam od čoveka iz zgrade, poverila mu se. Nismo znali da se bori sa nečim tako teškim.

Foto: youtube.com/Grand Production

Švajcarci su je ubili!

Zlata Petrović ne može da se povrati otkako je čula šta se dogodilo sa njenom prijateljicom Draganom.

- Ta vest me je uništila, javili su mi na dan moje slave Sveta Petka. Imala sam goste. Preplakala sam slavu, sve mi je preselo. Draganu poznajem 30 godina, ona i ja smo se zvale Jabučarke. Poslednji put smo se čule kada je preminula mama Vanese Šokčić, tada me je zvala, ja nisam mogla da se javim. Onda mi je poslala poruku da me zove zbog Vanese. To je bio naš zadnji kontakt. Ima šest meseci - otkrila je Zlata.

- Kada sam poslednji put bila kod nje i kada sam sedela, pričale smo o svemu i svačemu. I ja joj kažem: "Ljubavi, kako ti je lep stan", a ona mi je odgovorila: "Neka ide u pi*ku materinu sve, znaš koje probleme imam, ubiće me ti švajcarci." Nije htela previše da davi, ali videlo se da je to tišti. Samo se na to žalila. Ja osetim po ljudima koje volim da li im je teško. Dva, tri puta sam joj rekla: "Drži se, mačkice", osetila sam da joj je teško. To je bilo pre dve, tri godine kada smo se družile. Žena nikada nije rekla da nema šta da jede. Svi mi imamo nešto o čemu ne pričamo. Dragana je bila dostojanstvena, verovala je u sebe. Svi smo od krvi i mesa, ne mora biti samo novac povod da čovek to uradi. Svi imamo to u glavi, ne znam šta sutra i ja mogu da uradim. Vlada neka depresija. Tamo gde je Dragana otišla, neka je bog čuva - kroz suze govori pevačica i dodaje:

- Vanesi je rekla da prodaje stan, pa da pita svog momka, koji je iz Pazara, da li neki Pazarci hoće da kupe stan, samo je to stigla da joj kaže.  G.D

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa pročitajte i druge zanimljive priče

Šta u svom svedočenju kaže Lazar lešnjak, kum Marka Bastaća?

Ko je pretio novinaru Milomiru Mariću?

Zbog čega je NATO u panici?

Sve ove zanimljive priče možete pročitati u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 1.11.2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
djordje1953

01.11.2019 10:00

ko je gazda koji tri meseca ne daje platu