Uhapšen Mitin ubica! 13 godina od ubistva predsednika FK Bežanija dolijao najopasniji bombaš

Autor:

Vesti

17.10.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velimir Simić, pripadnik kriminalne grupe sa Sokoca, uhapšen je pre nekoliko dana na našoj granici zbog sumnje da je 2006. podmetnuo i aktivirao eksploziv koji je usmrtio tadašnjeg vođu "bežanijskog klana" predsednika FK "Bežanija" Gorana Mijatovića Mitu i njegovog telohranitelja Slavka Novovića. Simić je dolijao posle 13 godina, kada je ponovo došao u Srbiju, kako se sumnja, da bi odradio novu likvidaciju!

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Pre 13 godina Mita je ubijen u ovom autu

Izvor Srpskog telegrafa navodi da je Simić jedan od najvećih stručnjaka za eksplozive u podzemlju i da kriminalac poput njega nije slučajno došao u Srbiju.

- Poznat je po tome što radi s vojnim eksplozivima. Veoma je cenjen u kriminalnim krugovima i postoje informacije da usluge naplaćuje čak 100.000 evra. Nakon njegovog hapšenja otkriveno je da je koristio "specijale", mobilne telefone sa kriptovanom zaštitom. Trenutno se češlja njegova komunikacija. Sumnja se da je u Srbiju došao kako bi odradio posao za neki od kriminalni klan, a istraga ide čak i do toga da mu je meta bio neko iz političkih struktura - navodi naš sagovornik.

13 godina Simić se skrivao od srpskih vlasti

Simića je sa ubistvom Mijatovića i Novakovića povezao DNK sa mesta zločina. Oni su ubijeni 1. oktobra 2006. na parkingu u Ulici Marka Čelebonovića 47 na Bežanijskoj kosi. U trenutku kad su prilazili svojoj škodi eksplodirala je protivpešadijska bomba MRUD, koja je bila podmetnuta ispod audija 80, parkiranog tik uz Mijatovićev auto. Zbog ovog zločina bio je uhapšen Simićev zemljak Milomir Pajić, ali je on ubrzo pušten zbog nedostatka dokaza. Simićevo ime, međutim, godinama se držalo u tajnosti jer se čekao pravi trenutak za hapšenje.

Izvor: Simić koristio specijalni mobilni telefon, policija češlja njegovu komunikaciju

- On je posle likvidacije pobegao iz Srbije i od tada policija nije mogla da mu uđe u trag. Inspektori nisu želeli da obelodane informacije o njegovoj umešanosti nadajući se da će se on u jednom trenutku opustiti i pasti im u šake. Upravo se to i dogodilo. Verovatno je pomislio da je prošlo dosta vremena i da će proći neopaženo. Ipak, za njim je sve vreme bila raspisana poternica. Čim je kročio na tlo Srbije, stavljene su mu lisice - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

100 hiljada evra koštaju Simićeve usluge

Simić je nakon hapšenja sproveden u Centralni zatvor u Beogradu. Tužilaštvo je u međuvremenu naložilo da se obave dodatna veštačenja dokaza koji su prikupljeni nakon ubistva Mijatovića. Od Simića je uzet i DNK, koji će se uporediti sa onim koji je pronađen na eksplozivu i u audiju na koji je bila prikačena paklena naprava, a rezultati se očekuju već narednih dana.

U koja još ubistva je Simić umešan?

Ko je naručilac brojnih likvidacija?

Rekonstrukcija Mitine likvidacije!

Tajne srpskog podzemlja isplivale nakon hapšenja najopasnijeg bombaša na Balkanu!

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, kao i veliki broj tema iz sveta politike, sporta i zabave čitajte u srpskom telegrafu i portalu Republika.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 18. oktobar 2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading