DONBAS NEĆE PROĆI KAO SRPSKA KRAJINA

Autor: sputniknews.com

Vesti

17.09.2017

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je za Raša tudej da Donbas neće proći kao Srpska Krajina.

RepublikaFoto: youtube.com/Telekanal ZVEZDA
Foto: Ilustracija

On je istakao da bi konflikt u Ukrajini bio odavno rešen da Ukrajina nema podršku Nemačke, Francuske i SAD.

- Za njih nisu sigurno prioritet interesi građana DNR i LNR, već političara. Međutim, istorija pamti šta se desilo u Hrvatskoj, Srpskoj Krajini, šta se desilo Jugoslaviji i zato je za nas takva opcija nedopustiva. Ako Zapad zaista želi da reši konflikt na politički način, ako postoje mirovne inicijative, a ne neki skriveni ciljevi uvođenja kontingenata UN, to naravno treba ga rasporediti tamo gde postoji opasnost za saradnike OEBS-a. Na teritoriji DNR je situacija mirna, a još mirnija na granici sa Rusijom - rekao je on, navodi Sputnjik.

Pušilin je naglasio i da, bez pristanka DNR i LNR ne bi bilo dobro raspoređivati mirovne snage na čitavoj teritoriji regiona.

- Za uvođenje mirotvoraca je potreban pristanak obe zaraćene strane. U ovom slučaju, jedna je Ukrajina, a druga DNR i LNR. Zato, bez našeg stava neće biti dobro uvođenje kontingenta. Sumnjam da će Ukrajina uspeti da to izlobira, bez obzira na podršku Zapada - zaključio je stalni predstavnik DNR.

Ranije je kancelarka Nemačke Angela merkel nazvala "interesantnim" predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o raspoređivanju mirovne misije UN u Donbasu.

Međutim, po njenom mišljenju, "snage UN treba da imaju pristup svuda gde se nalaze predstavnici OEBS-a", tj. u čitavom regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading