Šmekerski! Dačić dovodi Trampovu ćerku u Srbiju! Odmah je pristala

Autor:

Vesti

25.09.2019

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampova ćerka Ivanka oduševljena je Srbijom, kaže Ivica Dačić, šef diplomatije, koji je boravak u Njujorku iskoristio da priđe ženi u koju američki predsednik ima najviše poverenja. Srpski ministar je učešće u generalnoj debati 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde je Amerika organizovala razgovore na temu "Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda", iskoristio da priđe Trampovoj naslednici.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivanka Tramp i Ivica Dačić

- Sreli smo se u Ujedinjenim nacijama, pa sam iskoristio priliku da sa njom razgovaram o Srbiji. Pozvao sam je da sa suprugom dođe u posetu Beogradu, ali i da obiđe još neka mesta u Srbiji - kaže Dačić.

Ministar kaže da se Trampova ćerka nimalo nije dvoumila oko odgovora. - Odmah je pristala. Rekla je da joj želja da poseti Beograd. Ispričala je da dosta lepog čula o našoj zemlji i da zaista ne namerava da dođe u Srbiju. Rekla je da je slušala priče o čuvenom srpskom gostoprimstvu. Nije krila oduševljenje i simpatije prema Srbima kao narodu koji otvorenog srca dočekuju svakog gosta - ispričao je Dačić za Srpski telegraf.

Potom je, kaže ministar, Ivanka Tramp sama nastavila priču poseti o Srbiji. - Nekoliko puta je ponovila da ju je obradovao poziv i da će sa suprugom sigurno doći u Srbiju - navodi šef diplomatije.

Na pitanje kakav je utisak na njega ostavila Trampova ćerka, koja mu je i savetnica u Beloj kući, ministar je rekao: - Otvorena je za razgovor, srdačna je, nije od onih koji se ponašaju kao da su nedodirljivi. Ivanka je izuzetno draga osoba, a upoznao sam i njenog supruga.

Tifani prva stigla u Beograd

Najmlađa ćerka američkog predsednika Tifani prva je iz Trampove porodice koja je posetila srpsku prestonicu. Početkom marta Tifani je stigla u Beograd, gde je provela 11 dana, tokom kojih je probala hranu, obilazila znamenitosti, pa je čak i zaigrala uz srpsko kolo. Uz fotografije koje je kačila iz obilaska, ćirilicom je napisala: "Pozdrav iz Srbije".

RepublikaFoto: e-stock/M. RODIĆ
Tifani Tramp tokom posete u Beogradu

Ivankina majka već posetila Srbiju

Ivankina majka i prva supruga Donalda Trampa Ivana takođe je prošle godine posetila Srbiju. U Beograd je doputovala 20. aprila i ostala je nekoliko dana. Ni Ivana nije krila oduševljenje srpskim gostoprimstvom, te ne čudi što njena ćerka ima samo reči hvale za Srbiju. Ivana je inače Čehinja, a Donalda Trampa je upoznala u Njujorku, gde su se venčali 1977. godine. Imaju troje dece: Donalda Juniora (42), Ivanku (38) i Erika (36).

Dačiću ovo nije prvi put da startuje nekoga iz Trampove porodice. Prošle godine prišao je u Vašingtonu Džaredu Kušneru, Ivankinom suprugu, na radnom ručku koji je u Stejt departmentu organizovao državni sekretar Majk Pompeo u okviru Konferencije o regionalnim slobodama. - Srbi su "taf pipl" (žestoki momci). Bilo bi predivno kada bih posetio Srbiju - reko je Trampov zet tokom susreta sa Dačićem.

Spomenik Vilsonu. I

Vudro Vilson

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće prijemu koji organizuje američki predsednik Donald Tramp. Očekuje se da će tokom susreta srpski predsednik pozvati američkog kolegu da poseti Srbiju. Inače, predsednik Srbije pokrenuo je inicijativu da se u Srbiji podigne spomenik Vudrou Vilsonu, bivšem američkom predsedniku, a spekuliše se da bi Tramp u posetu Srbiji mogao da dođe baš kad bude postavljen spomenik Vilsonu.

Šef srpske diplomatije nije se libio ni da priđe američkom predsedniku, pa je tako pre dve godine tokom prvog dana zasedanja Generalne skupštine UN prišao Trampu. Dačić je o tom susretu u nekoliko navrata govorio za Srpski telegraf. Prema njegovim rečima, američkom predsedniku pokazao je naslovne strane srpskih novina, među kojima su bile i naslovne Srpskog telegrafa, kako bi mu ukazao da su Srbi navijali za njega na predsedničkim izborima.

Brus? Nisam primetio

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

Fotografija sa Ivankom izazvala je pravu buru u Srbiji s obzirom na to da se na slici vidi da Trampova ćerka nije nosila brus. Dačić kaže da tokom razgovora sa Trampovom ćerkom nije primetio detalje o kojima bruji cela Srbija. - Meni je cilj bio da uspostavimo kontakt, da je pozovem u Srbiju. Šta je obukla, nisam gledao - kaže Dačić.

Proglašena je za najmoćniju "prvu ćerku"

RepublikaFoto: youtube.com/The White House
Ivanka Tramp

- Ima kancelariju u Beloj kući, pristup poverljivim informacijama i važi za najmoćniju Trampovu savetnicu

- Suvlasnik je Trampovih hotela

- Proizvodi nakit, poseduje modnu liniju koja uključuje odeću, obuću i torbe

- Njeno trenutno bogatstvo procenjeno je na 150 miliona dolara

- Muža je upoznala na sastanku na slepo

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading