Prozvani ministri: Vučiću, daj fotelje, ili odosmo kod Đilasa!

Autor:

Vesti

03.09.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura zbog najave predsednika države Aleksandra Vučića da će pola ministara morati da napusti Nemanjinu 11 se ne stišava. Neki od onih koji se osećaju prozvanim, već su se poverili najbližim saradnicima da će se priključiti opoziciji ako ne dobiju još jedan mandat posle izbora.

RepublikaFoto: Tanjug/Pred
Aleksandar Vučić

- Pojedinci već sede na dve stolice jer njih isključivo zanima lični interes i fotelja. Imaju i dogovore sa pojedinim liderima iz Saveza za Srbiju o međusobnom nenapadanju. I ne samo to već im daju i informacije o radu Vlade. Sad uveliko prete da će preći kod Dragana Đilasa i drugih lidera opozicionih partija ako im Vučić ukine ministarske privilegije. U svakom slučaju, kad i ako odu, to će biti samo bolje po nas jer nam trebaju ljudi koji će raditi u interesu naroda, a ne sopstvenom - kaže naš izvor iz SNS.

On kaže da Vučić do detalja zna ko je kakav, ko sa opozicijom održava kontakte, kako se mešetari.

LAŽNI OSMESI, LAŽNI APLAUZI...

- Previše je on vremena na političkoj sceni Srbije, prošao je sito i rešeto, postepeno gradio političku karijeru i ne mogu preletači da ga tek tako preveslaju. Takvim osobama slede smene, a to će ih najviše i zaboleti, pošto gledaju samo lični interes - ističe naš izvor.

Jovanov: Umislili da su pametni

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Milenko Jovanov

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov za Srpski telegraf kaže da svakome ko je u dilemi da li da sarađuje sa Ðilasom ili Vučićem, treba što pre razrešiti dilemu i poslati ga kod Ðilasa jer takvi sa nama nemaju šta da traže.

- Isto važi i za one koji su od SNS dobili višestruko više od onoga što vrede, a nikada nisu pokazali zahvalnost, već su umislili da su stvarno lepi i pametni, da ih narod obožava i da mnogo vrede. Čak misle i da njihovom čistunstvu smeta borbenost SNS... E, ti takvi neka smisle odgovor na pitanje zašto bismo ih uopšte uzeli u koaliciju i čime mogu da doprinesu realizaciji zajedničke politike jer do sada nisu pokazali ništa. A neki bi mogli i da provere koliko su popularni bez SNS, pa možda dobiju i više od onoga što mi procenjujemo da vrede... - ocenjuje Jovanov.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u izjavi za Srpski telegraf kaže da ne sumnja da i u SNS ima onih koji pokušavaju da sede na dve stolice i koji sarađuju i sa opozicijom u vreme kada od njih stižu samo uvrede, napadi i pretnje.

Zorana Mihajlović: U SNS ima onih koji pokušavaju da sede na dve stolice i koji sarađuju i sa opozicijom

- Takvih je sigurno malo, ali ne sumnjam da za njih znaju oni koji u SNS to i treba da znaju. Svako ko u SNS radi samo za svoj džep, ko je spreman da sarađuje sa Draganom Đilasom, čije su firme u vreme dok je bio na vlasti imale promet od 600 miliona evra, ko želi sa Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, koji bi članove SNS zatvarali na stadione i u logore, takvima nema mesta ni u SNS ni u bilo kojoj instituciji za koju je naša stranka preuzela odgovornost. I zato mislim da je ova najava predsednika SNS Aleksandra Vučića značajna i jasna: sa takvima SNS ne želi da ima ništa - poručuje Mihajlović.

TAČNO SE ZNA KO ŠURUJE SA ĐILASOM

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Vučić zna o kome je reč među ministrima:

- Vučić će znati da se zahvali ljudima koji su njegovo poverenje prokockali. Pokazuju da ne veruju u ovu politiku, da ne veruju u suverenost naroda da odlučuje na izborima i misle da će tajkuni ponovo da se dočepaju vlasti. Izbori pred nama su idealna prilika da se oslobodimo svih kalkulanata i onih koji se vode sitnosopstveničkim interesima.

Miloš Vučević: Vučić će znati da se zahvali ljudima koji su njegovo poverenje prokockali

Poslanik SNS Vladimir Đukanović zaključuje da, ako neko od ministara to radi, mora pod hitno da bude smenjen.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Đukanović

- Sedi u Vladi, prima platu, ima sve moguće beneficije, a ovamo radi te stvari, mešetari, onda taj treba da bude smenjen sa svih funkcija. Ne postoji gora kazna od moralne kazne da te prezre neko društvo, takav neko ni u samoj opoziciji ne bi bio dobrodošao zato što, ako je prodao nas, onda će i njih - smatra Đukanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Sreta

03.09.2019 09:29

Zna predsednik sta radi i ko mu zeli dobro a ko mu radi iza ledja! Sve ce se videti posle izbora!

Miki

03.09.2019 09:34

Njima i nije bilo mesto u ministarstvu.

Glasinac

03.09.2019 11:12

@Miki - Miki:Ti odmah moraju da lete iz vlade pa neka sa Đilasom preve vladu.

Dehan

03.09.2019 09:52

Zna predsednik sta radi