Šokantno otkriće generalovog sina: Mladić otrovan da ne bi zaustavio "Oluju"

Autor:

Vesti

07.08.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Ratko Mladić hteo je da zaustavi "Oluju", ali je u tome sprečen jer su pokušali da ga ubiju!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Darko Mladić

Ovo u razgovoru za Srpski telegraf otkriva njegov sin Darko Mladić, te ističe da je, pored generala, bio ozbiljno ugrožen i Ratkov lični sekretar, koji je naprasno, nekoliko dana pre zločinačke akcije u avgusta 1995, dobio opasnu mišju groznicu. Bilo je sasvim jasno, ističe Darko Mladić, da nije reč o slučajnosti.

- Neko je očigledno pokušao mog oca da onesposobi i spreči ga da odbrani Srbe. Da sam hteo da kažem ko, o tome bih i ranije govorio. Jednostavno, neću ulaziti u spekulacije zato što sam odgovoran čovek - napominje Mladićev sin.

JASNA PORUKA

Darko Mladić nema nikakvu dilemu da je njegov otac otrovan.

Darko: On je tad završio u bolnici, ali izgleda da je tad bio i prvi moždani udar, za koji pretpostavljamo da je bio posledica trovanja

- Kad je "Oluja" krenula, pokušan je atentat na generala Mladića, što se malo zna. On je tad završio u bolnici, ali izgleda da je tad bio i prvi moždani udar, za koji mi pretpostavljamo da je bio posledica trovanja. Trebalo je da sedne u jedan helikopter i krene na to ratište, ali mu je pozlilo. Posle smo pričali i on kaže, da je seo u taj helikopter, verovatno živ ne bi stigao. Posle smo prepoznali da su to bili i simptomi moždanog udara, koji je on na nogama izneo. Na kraju se to završilo kao lečenje kamena u bubregu. Uglavnom, prvih dana "Oluje" bio je zdravstveno onesposobljen. Tek posle, kad se uključio, počelo je i ono vraćanje hrvatske vojske sa nekih dostignutih položaja, međutim, tad je bilo kasno - zaključuje Darko.

Ratko Mladić

Da bi general i te kako reagovao da je bio zdravstveno sposoban, svedoči i ono što je izgovorio u Kninu 30. jula 1995, samo pet dana pred početak "Oluje".

- U ovom momentu situacija u RSK i RS je složena zbog velikog obima agresije hrvatske vojske na ove prostore. Njihov cilj je da se RSK odseče i da se oružanom silom nametne rešenje. Ja se nadam da će se uz dobru organizaciju svih segmenata srpskog naroda u RS i RSK sve uspešno razrešiti. Mislim da su Hrvati napravili odlučujuću grešku u ovom ratu, koja će ih mnogo koštati. Mi imamo dosta snage i volje i da Hrvati nisu imali pomoć zemalja germanskog i islamskog bloka, davno bi oni izgubili ovaj rat. Svaki produžetak ovog rata katastrofalan je za one koji su ga počeli, a to su hrvatske oružane formacije - izgovorio je Mladić.

NEMA PREDAJE

Komandant VRS je dodao da o predaji nema govora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nije ovo prvi put da ustaške formacije krenu na naše živote. Međutim, mislim da je došlo vreme da naš narod u celini shvati jednom zauvek ono što su mnogi shvatili tokom rata. Strahovite su greške pojedinaca koji su mislili da će rat s Hrvatima prestati. Na linijama su počeli da se otvaraju kojekakvi punktovi... To smo platili ljudskim životima, brojnim izbeglicama i spaljenim selima. Ovu agresiju Hrvatske treba shvatiti ozbiljno i vratiti ih tamo gde im je mesto - rekao je Mladić.

Mladićeve poruke pred "Oluju"

  • Srbi znaju šta se sprema
  • Svaki produžetak rata za Hrvate će biti katastrofalan
  • Cilj Hrvata je da se RSK odseče i oružanom silom se nametne rešenje
  • Sve će se uspešno srediti uz dobru koordinaciju svih segmenata srpskog naroda u RS i RSK
  • Došlo je vreme da naš narod u celini shvati jednom zauvek ono što su mnogi shvatili tokom rata
  • Strahovite su greške pojedinaca koji su mislili da će rat sa Hrvatima prestati
  • Ovu agresiju Hrvatske treba shvatiti ozbiljno i vratiti ih tamo gde im je mesto

Završena karijera već sledeće godine 

  • Malo više od godinu dana posle "Oluje", 8. novembra 1996, Mladiće je ukazom tadašnje predsednice RS Biljane Plavšić smenjen sa mesta komandanta Glavnog štaba VRS
  • Zvanično, vojna karijera u VRS mu se završava polovinom 1997.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading