Japanac sekao glave Srbima na Kosovu, Šiptari ga smatraju herojem!

Autor:

Vesti

25.06.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski samuraj klao Srbe! Uoči i tokom rata na Kosovu mnogi strani plaćenici i fanatici borili su se na strani ozloglašene Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Bilo ih je iz SAD, Velike Britanije, Nemačke, Italije, ali je malo poznato da je među njima bio i jedan Japanac.

Foto: youtube.com/Ivar Ragnarsson
Ilustracija iz filma

Kokimura, kako se zvao, na Kosovo je stigao preko Albanije i, prema priči onih sa kojima je ratovao, u početku mu teroristi OVK nisu verovali, ali je onda pokazao zavidno umeće ratovanja, pa su shvatili da će im mnogo koristiti. Za razliku od terorista OVK, Kokimura u borbi nije koristio vatreno oružje, već se služio tradicionalnim japanskim oružjem, kao što su noževi i mačevi. Jedan od šiptarskih zločinaca Aslan Šalja tvrdi da je Kokimura ubijao hladnokrvno.

UBIJAO MAČEVIMA I NOŽEVIMA

- Mačevi, noževi. On je to nosio. U početku nam je bio sumnjiv, ali nas je onda iznenadio i pokazao da zna da ratuje - ispričao je novinarima Gazete ekspres iz Prištine Šalja.

On je, inače, rođak Sabita Šalje, pripadnika 121. brigade OVK, koji je optužen za zločin nad Srbima u Klečki, gde je nož okrvario i Japanac.

Bivši komandant OVK Sabit Gaši ovom stranom plaćeniku je čak posvetio knjigu pod nazivom "Japonezi". Gaši, između ostalog, piše i kako mu je Kokimura, koga inače naziva državnim herojem, pričao da tamo odakle on potiče čoveka cene po tome u koliko je ratova učestvovao, što je bio u više bitaka, navodno, imaće veće poštovanje ima.

Terorista Gaši navodi da su Albanci na Kosovu strahovali da će biti izbrisani sa lica zemlje, ali, dodaje on, tračak nade pojavio im se kada je formirana OVK, i to uz pomoć vojnika iz celog sveta.

Teroristi OVK

- Jedan od njih je bio japanski vojnik koji se već borio u ratovima i bio je iskusan, ispričao je Gaši hvaleći hrabrost i herojstvo ovog plaćenika, o kome je napisao knjigu želeći da mu "zahvali za njegova dela" i nadajući se da će je samuraj jednog dana pročitati.

Kako dalje stoji, Kokimura je sa teroristima OVK ratovao protiv Srba sve dok nije ranjen u Klečki, odakle je poslat u Albaniju u bolnicu, a potom natrag u Japan. Posle toga više niko nije čuo ništa o njemu.

Bivši komandant OVK Sabit Gaši u knjizi "Japonezi" slavi Kokimuru

Simo Spasić, predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM, kaže za Srpski telegraf da to udruženje ima saznanja da se jedan Japanac borio na strani terorista, i to u jedinici Ramuša Haradinaja "Crni orlovi", te da je dejstvovao po Metohiji.

- Mi smo kao udruženje tu informaciju dobili krajem rata. Čuli smo i da je ubijao noževima i Srbima sekao glave. Navodno su dve odsečene glave koje na onoj poznatoj fotografiji drži Sabit Ćufljaji odsekao upravo taj Japanac - kaže Spasić.

RepublikaFoto: Tanjug
Simo Spasić

PLAĆENICI IZ CELOG SVETA

Da zločine nad Srbima na Kosovu nisu činili samo Albanci, potvrđuje i Milovan Drecun, novinar i predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, koji kaže da su pod komadom OVK ratovali plaćenici iz gotovo čitavog sveta.

- Bilo je Nemaca, Francuza, Hrvata, Ukrajinaca, čak i iz skandinavskih zemalja, navodi Drecun. On dozvoljava mogućnost da je među svim tim psima rata bio i Japanac, ali dodaje da to njemu nije poznato.

General u penziji Momir Stojanović podseća da su od rata na Kosovu prošle dve decenije i da je sada teško pouzdano tvrditi ko je sve ratovao na strani terorista OVK.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

- Prošlo je 20 godina od rata i svako ima neku svoju priču - dodaje Stojanović.

Da je priča o japanskom ratniku koji je ubijao Srbe na Kosovu istinita, potvrđuje i dokumentarni film "Povratak legende", koji govori upravo o tome da su plaćenici iz te zemlje ratovali u raznim delovima sveta. Bilo ih je u Avganistanu, Iraku i Iranu. Zanimljivo je da su protivnike ubijali na isti način na koji je, po svedočenju Aslana Šalje, ubijao i Kokimura Srbe na Kosovu - hladnokrvno noževima i mačevima.

Nemac obučavao Šiptare kako da ubijaju srpsku decu

NATO se dugo pripremao za napad na Srbiju, pa je zločince OVK tokom godina, kada je ta formacija zvanično bila na američkoj listi terorističkih organizacija, obučavala u kampovima na severu Albanije. Jedan od instruktora bio je i Nemac Majk Spat, bivši pripadnik američke vojske, koji je bio zadužen da obučava teroriste kako da ubijaju srpske vojnike i policajce iz snajpera. Spat je bio pripadnik 138. brigade OVK i do detalja je opisao svoje zločine i kako je pucao u Srbe, bez trunke žaljenja.

Za bitku na Košarama kaže da je bila kao horor u Vijetnamu.

- Košare su bile pakao na zemlji. Kao u Vijetnamu. Ali na kraju je naša pobeda promenila tok rata. NATO je odradio sjajan posao - naveo je Spat.

General Vladimir Lazarević kaže da je plaćenika kao što je Spat bilo i mnogo više, a samo mudžahedina više od 1.000.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading