Uhapšen čovek koji je napao voditelja "Šarenice": Ubiću Žiku, sledeći put neću pogrešiti!

Autor:

Vesti

11.06.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Popović (50) iz sela Sanković uhapšen je posle pokušaja da fizički napadne popularnog TV voditelja Živorada Nikolića, koji je u nedelju na trgu u Mionici snimao svoju emisiju.

Foto: ST/N. PANČIĆ
VODITELJ POBEGAO OD NAPADAČA: Živorad Nikolić

Snimanje popularne emisije "Žikina šarenica" prekinuto je kada je među ljude uleteo traktor koji je vozio Slobodan Popović. On je iz samo njemu poznatog razloga krenuo na Živorada Nikolića, vređao ga i vikao mu da je "matori pedofil", a potom pokušao i fizički da se obračuna sa njim.

- Fizičkog kontakta nije bilo jer sam ja pobegao. Hvala bogu, još imam brze noge, pa me nije stigao. On je prvo nešto vikao, ali mi je u početku sve izgledalo kao šala. Obezbeđenje ga je brzo savladalo, nije tačno da me je šamarao. Snimanje smo brzo nastavili. Čuo sam da on nije baš potpuno u redu i ja ga neću tužiti. Žao mi je što se sve to dogodilo u Mionici, volim tamo da idem i tamo je divan narod - rekao je Nikolić za Srpski telegraf.

SLABIH ŽIVACA

Majka uhapšenog traktoriste Stana Popović potvrdila je za Srpski telegraf da je Slobodan dva puta bio na ratištu i da je od tada popustio sa živcima.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
INCIDENT Traktorom nasrnuo na autora emisije

Iznervirao se zbog vode na njivi

Prema rečima majke uhapšenog, Slobodan je tog dana bio ljut jer im je njiva bila pod vodom.

- Bio je ljut na ceo svet, pa i na svoj život. Iznerviralo ga je što nam je njiva pod vodom već mesec dana. Sa svih okolnih njiva je voda otišla, samo u našu još ne može da se uđe. Slobodan se žalio, ali nije nam se niko obraćao, pa se iznervirao, seo na traktor i otišao do Mionice. Valjda neće da ga oteraju na robiju, sestra ide danas da ga poseti - kaže Stana Popović.

- Moj Slobodan je kao devojka, nikoga on ne bi povredio. Bio je na ratištima i malo je popustio sa zdravljem. Nema devojku i nije se ženio, živimo nas troje, Slobodan, njegova sestra i ja, izdržavamo se od zemlje. On je završio fakultet u Šapcu, a šiša ovce i tako sastavljamo kraj sa krajem - kaže majka uhapšenog traktoriste.

HTEO DA GA ZGAZI

Da osumnjičeni Slobodan nije najboljeg zdravlja, primetilo se i tokom saslušanja. Popović je na čisto informativna pitanja odgovarao sa "ne znam", a upitan šta ima da izjavi po pitanju krivične prijave, odgovarao je da se "radi o direktnom umišljaju i da je bio pri svesti i volji".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Žika: Mislio sam da je lokalni šaljivdžija

Voditelj je u policiji ispričao da je u centru Mionice, zajedno sa svojom TV ekipom, gledao gde će biti postavljena scenografiju kada se u jednom momentu pojavio traktorista, koji je počeo da viče.

- Pomislio sam da je to neki lokalni šaljivdžija koji će biti uključen u program. Međutim, čovek je počeo da vređa, psuje svima majku i, bez ikakvog povoda, krenuo pesnicom na mene - ispričao je Nikolić.

U trenutku incidenta uz voditelja je bio i Ljubiša Marić iz Mionice, dugogodišnji prijatelj Nikolića, koji je došao da ga pozdravi, ali je napadač nasrnuo i na njega. Uz pomoć prisutnih građana, Popović je savladan.

- Ja samo nisam znao da se radi o Živoradu Nikoliću i Ljubiši Mariću. Nisam ih dugo video, a inače, da sam znao, izgazio bi ih obojicu. Oni imaju 10, 15 krivičnih dela, pa i teška ubistva. Tukli su mi oca - rekao je na saslušanju osumnjičeni.

Osumnjičeni Popović bio je na ratištu i od tada nije najboljeg zdravlja, potvrdila njegova majka

Na pitanje tužilaštva da li ima nekih zdravstvenih problema, psihičke ili fizičke prirode, rekao je da je njegovo zdravlje "maltene idealno", a upitan da li želi da izjavi još nešto, kratko je odgovorio: "Treća sreća" i odbio da potpiše zapisnik.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading