Boškovi junaci hteli da gaze preko žena: Nasilni upad u Skupštinu grada

Autor: G. M. - I. Ž.

Vesti

05.04.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Saveza za Srbiju i njihove pristalice juče su još jednom iskazali svoje divljaštvo. Predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem, potpredsednikom Jeremićeve Narodne stranke Nikolom Jovanovićem i predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem pokušali su nasilno da upadnu u Skupštinu Beograda, odnosno Stari dvor, u kom je sedište gradske uprave. U svom suludom naumu nasrnuli su čak i na žene učesnice radionice posvećene upravo borbi protiv nasilja koje su izašle ispred zgrade da ih zaustave.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Haos ispred Skupština grada

U opštem metežu, dok su ostrašćeni opozicionari nasrtali na pripadnice nežnijeg pola, dvema ženama je pozilo i one su jedva prebačene u Urgentni centar, pošto su siledžije onemogućavale prilaz kolima Hitne pomoći. Dok su nasilnici kidisali na njiih, neke od žena su i popadale na zemlju, dok su ostale pokušavale da ih zaštite, uz povike: "Boško, fašisto".

Najgore su prošle Đurđina Ljubenović (69) i Svetlana Tašljarević (61), koje su završile u Urgentnom. Tašljarićeva je rekla da je jako potresena zbog svega što se desilo:

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Jeremić na N1 najavio nasilje

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera SZS Vuk Jeremić najavio je juče ujutru, gostujući na N1, šta će se nešto kasnije dogoditi. Prvo je rekao da će doći do još veće radikalizacije protesta.

- Vreme je došlo za promenu forme iskazivanja nezadovoljstva. Vlast je odbila da se osvrne na zahteve velikog broja građana koji u velikom broju gradova i opština širom Srbije protestuju - rekao je Jeremić.

Onda je pojasnio na šta misli, najavljujući divljački scenario ispred Gradske skupštine:

- Mislim na različite inteligentno osmišljene forme građanske neposlušnosti koje bi parcijalno blokirale funkcionisanje delova režima, ne sistema koji omogućuje normalnost u životu građana.

- Onesvestila sam se i odvezli su me u Urgentni centar. Dali su mi injekciju i tabletu. Dijabetičar sam i mnogo mi je loše. Sva sam isprepadana, nije mi dobro. Primila sam i sedative.

Svetlana Tašljarević: Onesvestila sam se i odvezli su me u Urgentni centar. Dijabetičar sam i mnogo mi je loše, sva sam isprepadana

Mučne prizore Boškovih huligana kako nasrću na nemoćne žene pred ulazom Gradske skupštine zabeležile su mnogobrojne kamere i objektivi foto-reportera. Scene kada je Đurđini i Svetlani pozlilo izgledale su baš dramatično s obzirom na to da dugo nisu uspevali da ih povrate. Na to se, međutim, Obradović i njegova siledžijska ekipa nisu obazirali, već su sve vreme dobacivali da se "one foliraju i glumataju".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

S druge strane, odbornik SZS Nikola Jovanović novinarima se nemušto pravdao da je u Skupštini grada samo podneo zahtev da razgovara sa gradonačelnikom i da osim njega niko nije hteo da uđe u zgradu.

Huligani su nakon neuspelog upada u Gradsku skupštinu produžili do Trga republike, gde su počupali saobraćajne znake i zaštitnu građevinsku ogradu i odneli ih ispred Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Mitrović: Đilas nema muda da sam dođe, pa potura Boška

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović ocenio je da lider SZS Dragan Đilas potura Boška Obradovića da divlja.

- Ona preplašena pi.... a od Đilasa, nema muda da sam dođe, već potura ovu seosku gluperdu i siledžijsku devojčicu od Boška Obradovića da maltretira žene u Gradskoj skupštini. Brate, samo bez nervoze, i dođite pred Pink, DJ Žeks vas čeka - napisao je Mitrović na Tviteru.

Prethodno je Obradovića i Đilasa nazvao opozicionim smrduljcima, dok je za glumca Branislava Lečića rekao da ga je kao psa najurio iz Pinka.

- Ovi prepadnuti kukavički opozicioni smrduljci, Boško i Đilas, smisliše da glavni za pohod na Pink bude Lečić. Iskreno, on jedini i ima razlog jer sam ga kao psa najurio iz Pinka, gde je snimao "Brawo Show", a razlog je bila moja reakcija na njegovu ucenu od "5.000 evra dnevno" keš - napisao je Mitrović.

Andrea i Maša oterale "junačinu" Obradovića

U prvi red pred Boškove huligane stale su Andrea Radulović, zamenica predsednika Gradske skupštine i Maša Radulović, pomoćnica sekretara za informisanje Skupštine grada. Njih dve, uz podršku koleginica, zaustavile su "junačinu" Boška Obradovića i njegove istomišljenike.

Andrea Raduloović kaže za Srpski telegraf da je nasilje koje sprovodi SZS prešlo sve granice zdravog razuma.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

- Ovaj pokušaj upada u Stari dvor i napad na žene pokazuju prave ciljeve i namere kvazidemokratskih i kvazimirnih protesta. Napad na žene, atmosfera linča, sprečavanje Hitne pomoći da ukaže prvu pomoć povređenim ženama, izazivanje haosa i ruženje i uništavanje grada su ideje oko kojih je očigledno okupljen savez. Sve to su građani imali priliku da vide, a neke od nas žena i da osetimo na svojoj koži. To je jedina politika koja ih okuplja i koju nude građanima, politika vređanja i omalovažavanja žena, mržnje i bezumlja - rekla je ona.

Najveća prostačinaPretio ženi šamarčinom

Odbornik Jeremićeve Narodne stranke Miloš Pavlović krenuo je rukom da udari šamar članici grupe za rodnu ravnopravnost Jovani Nicović, koja je u izjavi za TV Pink rekla da je bila preplašena situacijom u kojoj su ona i njene koleginice branile upad u Gradsku skupštinu.

- Pavlović je sve nas prethodno vređao, stavljao nam sendviče ispred lica, govorio svakakve uvrede i pokazivao srednji prst. Onda je odjednom meni zapretio da će mi lupiti šamarčinu i krenuo rukom da zamahne, ali su ga kolege sklonile. Tek posle sam postala svesna šta se desilo i veoma sam uplašena. Ne želim da iko više doživi ovakvo nasilje - navela je Nicovićeva.

Maša Radulović ističe da joj se nikada nije desilo da joj neko ne dozvoljava da uđe ili izađe sa svog radnog mesta. Obradović je, smatra ona, poslednja osoba koja može sebi da dozvoli takvo ponašanje.

- Žene su se s pravom suprotstavile kada im 30 bahatih muškaraca nije dozvolilo da izađu iz Starog dvora. Ako ne stanete na put nečemu takvom i ako se ne suprotstavite, na neki način to podržavate. A ja to nikada neću podržati. Da je ispred bilo i 200 ljudi, ko god da je bio ispred, izašla bih pred njega - rekla je Radulovićeva.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Nju je, kaže, potreslo kada je pozlilo starijim sugrađankama.

- To me je zaista pogodilo jer Hitna pomoć nije mogla da prođe - naglasila je ona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Goran

05.04.2019 09:41

Sve dok ima ko da ih stiti i brani, niko nece gaziti po nasim zenama, posebno ne ovakve bitange.

mile

05.04.2019 09:56

Istorija je pokazala da oduvek imamo hrabre žene, kao što je pokazao i ovaj slučaj.

rina

05.04.2019 10:51

Ovo je opoziciji jos jedan minus u nizu!

Sava

05.04.2019 11:54

Veliki su to junaci kad hoce da gaze po zenama. Svaka cast za ovoliko odsustvo morala, kulture i principa