OTKRIVEN PRLJAVI PLAN: Trampovo hitno upozorenje Vučiću

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visokopozicionirani službenici Stejt departmenta koji su se proteklih meseci viđali sa srpskim zvaničnicima preneli su im upozorenje američkog predsednika Donalda Trampa da deo CIA otvoreno radi za Šiptare. I to ne samo na ostvarivanju plana pune kosovske nezavisnosti već i na rušenju Aleksandra Vučića i vlasti u Srbiji.

RepublikaFoto: AP/Matt Rourke
Donald Tramp

Prema onome što su našim zvaničnicima preneli američki sagovornici, pre svih oni iz bliskog okruženja šefa Bele kuće, radi se o delu američke obaveštajne agencije naklonjenom bivšim administracijama Klintona i Obame, odnosno takozvanoj dubokoj državi.

Kako navode, oni time praktično pokušavaju da ubiju jednim udarcem dve muve pošto bi propast plana o podeli Kosovu bio i direktan udarac Trampu pred izbore sledeće godine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dačić: Ogromni su pritisci na Vučića da nastavi dijalog iako takse nisu ukinute

- Tvrdoglavo ponašanje Ramuša Haradinaja po pitanju taksi na srpsku robu u direktnoj je vezi sa delovanjem tog kruga unutar CIA - ne ostavlja dilemu sagovornik Srpskog telegrafa iz vrha srpske vlasti i dodaje:

- Njemu je jednostavno sugerisano da ne popušta ni po koju cenu jer će, kako oni planiraju, Tramp ionako pasti sledeće godine i sve će se vratiti na staro stanje u trouglu Vašington - Priština - Beograd, onakvo kakvo je bilo u vreme pre njega.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

SVE NAJAVLJENO

Upravo zato Haradinaju ne odgovara obnavljanje dijaloga sa Beogradom, tim pre što ni EU, uoči svojih izbora u maju, nema preterano vremena da se bavi Kosovom. Još je opasnije, međutim, upozorava izvor našeg lista, koji prenosi reči Trampovih ljudi, što se uporedo odvija i akcija slabljenja Vučića na ulici, po oprobanom receptu obojene revolucije, s krajnjim ciljem da uz pomoć opozicije u Srbiji on na kraju bude srušen. Tu akciju, uostalom, najavio je i sam Haradinaj, pre nego što su i počeli protesti u Srbiji, izjavom da će uskoro pasti Vučićeva vlast.

Nicović: U sve ovo sasvim sigurno je upleten deo američke duboke države

Da je sve ovo i te kako ozbiljna priča, dokaz je izjava šefa diplomatije Ivice Dačića, koji je juče rekao da se Vučić suočava sa ogromnim pritiscima da se nastavi dijalog sa Prištinom čak i bez ukidanja taksi. Jasno je, naravno, da je to zahtev (bolje rečeno ucena) koji nijedna normalna vlast, pa i ova u Beogradu, ne može da ispuni.

- Zbog svih tih okolnosti verovatno je da Ramuš Haradinaj neće povući takse. U takvoj atmosferi neizvesno je kada će doći do dijaloga, ali ga neće biti dok se takse ne ukinu - poručio je Dačić i izrazio zabrinutost da je cilj Prištine i njihovih mentora sa zapada da, ako se stvari oduže, probaju da ostvare hrvatski scenario i naprave novu "Oluju".

Sa ovim vetrom u leđa Haradinaju ne pada na pamet da ukine takse

SVE PO FAZAMA

Bivši šef beogradske policije Marko Nicović za Srpski telegraf kaže da protesti u Srbiji još nisu došli do te faze da bi se govorilo o obojenoj revoluciji, ali je sigurno da je deo CIA upleten u tu priču, posebno u kontekstu Kosova:

 

 

- U sve ovo što se dešava, kako na KiM, oko taksi i nastavka dijaloga, tako i oko protesta, čiji je zahtev smena Vučića, sasvim sigurno je upleten deo te američke duboke države. Nije slučajno što se pritisci na Srbiju poklapaju sa trenutkom kada Tramp pomaže u postizanje kompromisa.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević siguran je da je bilo poruka u kojima se traži da Srbija nastavi dijalog bez obzira na to što nema ukidanje taksi, posebno kad su Amerikanci u pitanju:

- To su dvostruki standardi i jasna je intencija, s jedne strane pritisak na Srbiju, s druge podrška Albancima da potvrde državu.

RepublikaFoto: Tanjug

Drecun: Hoće da nas nateraju da popustimo

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun za naš list poručuje da se ovde u suštini ruši svaki kompromis:

- Ta duboka država, oličena u Klintonovima, čiju okosnicu čini zapravo bivša demokratska administracija u Americi, neki uticajni pojedinci, nevladin sektor i ostali, zapravo želi da se nastavi politika pritisaka, da bismo bili naterani da u jednom trenutku priznamo samoproglašenu državu i da administrativnu liniju pretvorimo u granicu. Time bi se konačno otvorio put ka ujedinjenju Kosova i Albanije. Verovatno tu ima i nekih drugih zemalja iz EU koje bi to želele. Vidimo da je i stav Nemačke poprilično blizu takvog jednog razmišljanja i ponašanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Oprobani model obojene revolucije po receptu Šarpa, Soroša i Srđe Popovića

Srpski telegraf pisao je i ranije o oprobanom scenariju za rušenje režima u svetu po receptu takozvanih obojenih revolucija. Njihov idejni tvorac je Džin Šarp, čovek kojeg nazivaju Soroševim generalom, a jedan od najboljih Šarpovih učenika je bivši otporaš Srđa Popović. Na Šarpovim slikama se vidi i da pesnicu, simbol "Otpora", ponosno drži na svom stolu.

U svojim knjigama Šarp sugeriše sledeće faze u rušenju nekog režima (koliko ima sličnosti sa dešavanjima u Srbiji procenite sami):

1. Opozicija formirana uz pratnju američkih medija i nevladinih organizacija se grupiše i konstantno informativno utiče na stanovništvo
2. Procenjuje se koje su najslabije karike vlasti i protiv njih se izmišljaju afere ili se preuveličavaju pojedini stvarni događaji
3. Opozicija organizuje protestna okupljanja koristeći razne oprobane recepte za njihovo omasovljenje
4. U ovoj fazi prelazi se na radikalizaciju, blokadu institucija, saobraćajnica, pokušaje da se vrbuju policija, Vojska...
5. Odlučujuća faza često se podudara sa početkom izbornog ciklusa, kada se politički sistem nalazi u osetljivom položaju. Čitav mehanizam se pokreće posle proglašavanja rezultata, koji, po pravilu, ne odgovaraju zahtevima opozicionog lidera ili, u krajnjoj liniji, opozicija ne želi izbore svesna da nema nikakve šanse za pobedu, pa zahteve ispostavlja na ulici
6. Gomila (poželjno najmanje od 50.000 do 100.000 ljudi), koja se u zapadnim medijima naziva narod, izlazi na ulice i počinje miting bez vremenskog ograničenja i zahteva ostavke "uzurpatora". Administracija SAD (preko Stejt departmenta i drugih resora) podržava nezadovoljstvo, a ako dođe do izbora, proglašava se smišljeno falsifikovanje izbora, uz podršku pogodnih medija u zemlji i van nje. Na kraju, Amerika proglašava pobedu demokratije i obezbeđuje informativnu podršku novom režimu, pretvarajući sopstvenu meku silu u izvor njegove legitimnosti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Ana

04.04.2019 09:23

Plan CIA nece uspeti.....

Miki

04.04.2019 09:23

Srbija nije neka zemlja Afrike ili Azije, necemo dozvoliti drzavni udar i nasilnu smenu vlasti.

kala

04.04.2019 09:29

Od njih samo prljav plan, nista dobro.

Ana

04.04.2019 09:51

Srbija nastavlja borbu uprkos pritiscima!