Dil Ražnatovića i tribunala: Tajni iskaz Arkana u Hagu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Ražnatović Arkan, koji je trebalo da bude ključni svedok za uništenje Slobodana Miloševića, neposredno pred smrt dao je iskaz Haškom tribunalu, tvrde novinar Milomir Marić i lider radikala Vojislav Šešelj!

Trebalo da bude ključni svedok za uništenje Slobodana Miloševića: Željko Ražnatović Arkan

Željko Ražnatović Arkan, koji je trebalo da bude ključni svedok za uništenje Slobodana Miloševića, neposredno pred smrt dao je iskaz Haškom tribunalu, tvrde novinar Milomir Marić i lider radikala Vojislav Šešelj!

- Očigledno je da je Ražnatović tajno stupio u kontakt s Haškim tribunalom i dao iskaz. Možda i njegova likvidacija ima veze s tim. Verovatno su ga spremali da bude zaštićeni svedok. O tome niko ni do danas ne zna ništa - kaže Marić.

Poznati novinar koji je godinama pratio i istraživao tajne srpskog podzemlja tvrdi da je Arkan bio pripreman kao najubojitije oružje Haga protiv Miloševića.

48 GODINA IMAO JE ARKAN KAD JE UBIJEN

- Arkan je bio najopasniji svedok koga je Miloševića mogao da ima pred sobom. Oni koji pričaju da ne bi bilo 5. oktobra da je Arkan živ lupetaju gluposti. Da je Arkan bio živ, 5. oktobar bi bio u maju. Željko je bio spreman na sve i sasvim sigurno je pregovarao sa Haškim tribunalom kako bi spasao sebe - tvrdi Marić.

REČENICA ZA KRAJ

Vođa "Tigrova" Miloševića je mogao da uništi jednom rečenicom:

- Dovoljno je bilo da kaže da: Ja sam vodio paravojnu formaciju po nalogu Miloševića. Ja sam njegov čovek. Kraj - objašnjava Marić.

Zbog ovakvih tajnih dilova i izdajničkih planova, smatra Marić, Arkan je i ubijen.

- Te priče da je išamarao Marka Miloševića, da se prepirao s Radetom Markovićem... Sve su to gluposti. Da neko ubije Arkana usred bela dana bila je nemoguća misija. Osim ako su oni koji su ga i stvorili pustili da ga neko ubije ili sami organizovali to ubistvo - navodi Marić.

Prema njegovim rečima celu stvar raskrinkao je lider radikala Vojislav Šešelj.

- I Šešelj je bio na meti Arkana zbog onih prozivki da je Željko više puta navlačio čarapu na glavu nego on na nogu, da nikada nikog nije ubio, pa da će Arkan biti prvi - priča Marić.

NOĆNA MORA

Ovu priču potvrđuje i lider radikala, koji tvrdi da je Hag planirao da Arkana iskoristi u nekoliko procesa.

- Arkan je pokušavao da se nagodi sa Hagom, da trguje... Da mu se otpiše deo krivice ili da mu se ublaži kazna tako što će svedočiti protiv Miloševića, Jovice Stanišića, mene i ko zna koga još. On je masovni ubica, imali su dokaze protiv njega i on je mogao da lažno svedoči protiv bilo koga da bi sebe spasao. Zahtevao je da prođe bez ikakve kazne, a Hag je bio za to da ipak dobije neku kaznu, a da mu se trećina oprosti i da se izvuče lagodno - navodi Šešelj.

9 DECE OSTAVIO JE IZA SEBE

Kako dalje objašnjava, Arkan je mogao da se pretvori u noćnu moru Miloševića, preko veza sa bivšim šefom policije Radovanom Stojičićem Badžom.

Slobodan Milošević

- Mogao je da priča o svojim zločinima i da koristi vezu koju je imao sa Badžom i da to sve svaljuje na Miloševića. Da kaže: Badža mi je naređivao, a Badži Milošević. U prilog tome mogao je da iskoristi i fotografiju sa Badžine sahrane na kojoj izgleda kao da korača pored Miloševića, a zapravo je desetak metara iza. Mogao je da je pokaže u haškoj sudnici kao dokaz bliskosti sa Slobodanom, da se predstavi kao čovek koji je za njega i po njegovim instrukcijama radio i šta će onda Milošević - zaključuje Šešelj.

Od navijača do komandanta

  • pred raspad SFRJ pojavio se kao vođa "Delija", navijača Crvene zvezde
  • 1990. godine osniva paravojnu formaciju Srpska dobrovoljačka garda i odlazi u Hrvatsku
  • uhapšen u decembru te godine jer je pokušao atentat na Franju Tuđmana
  • tokom rata bio je stacioniran u Erdutu, a operisao je uglavnom po Lici, Baniji, Kordunu i Dalmaciji
  • 1992. pod rukovodstvom Arkana i po naređenju Jovice Stanišića ova jedinica napada Bijeljinu
  •  govorio je tri svetska jezika
  •  proveo bar deset godina u zatvoru
  • u trenutku smrti, bio je lice sa crvene poternice Interpola i Tužilaštva Haškog tribunala

Ovako je govorio šef "Tigrova"

  • Nikad nisam bio član nijedne bande, pa ni komunističke. Ja sam svoj čovek
  • Istina je da sam bio na svim Slobinim mitinzima. Pratio sam ga od momenta kad je na Kosovu Polju rekao da niko ne sme Srbe da bije
  • Mene samog ovaj rat košta 200.000 dolara dosad. Odakle pare? Pa ja sam poslovan čovek
  • Veliku medijsku štetu imidžu Srbije u svetu pričinile četničke jedinice Vojislava Šešelja, sa njim sam se i javno posvađao u "Ruskom caru"
  • Hag. To je smešno. Mogu samo ja njima da sudim

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading