Lopovima ništa nije sveto: Mrtvom Šabanu iz auta ukrali 15.000 evra!

Autor: Z. S. RADULOVIĆ - D. SIMIĆ

Vesti

21.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon teške saobraćajne nesreće na auto-putu u Nemačkoj, ukradena je torbica Šabana Šaulića u kojoj je bila celokupna zarada sa nastupa u klubu "Farinda" u Bilefeldu, gde je pevao veče pre tragedije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/www.westfalen-blatt.de
Mesto nesreće u Nemačkoj

Novac je nestao najverovatnije iz smrskanog automobila, ali nije isključeno ni da ga je Šaulić, koji je bio svestan posle udesa, izneo iz kola i da ga je neko uzeo posle toga.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, u prvim trenucima nakon nesreće niko nije obraćao pažnju na lične stvari putnika u kolima i to je neko iskoristio da ukrade torbicu. Koliko je novca u njoj bilo, može samo da se pretpostavlja, ali suma svakako nije mala jer je Šaulić bio jedan od najtraženijih i najplaćenijih pevača među našim ljudima u Nemačkoj.

- Pevač je uvek sa sobom nosio novac kada se vraćao s nastupa. Klub je u subotu uveče, kada su pevali Šaulić i mlada pevačica Tea Tairović, bio dupke pun. Bukvalno nije imala ni igla gde da padne. I uvek je bilo tako kada je nastupao u Nemačkoj, pa gazde diskoteka nisu žalile novac da ga dovedu - navodi sagovornik našeg lista iz Nemačke, koji je učestvovao u organizaciji Šabanovog dolaska u Bilefeld.

RepublikaFoto: facebook.com/Jovan Goranovic
Šaulić na poslednjem nastupu

POKRADEN I MIRSAD

Kako kaže, Šaulićevu torbicu u kojoj je, koliko on zna, bio samo novac, pošto je dokumenta nosio odvojeno, posle nesreće niko nije video.

- Postoji neka minimalna verovatnoća da je stvari sklonio neko iz ekipe hitne pomoći, vatrogasaca ili policije, međutim, u to je teško poverovati jer je od nesreće prošlo nekoliko dana, a od tih stvari nema traga.

U Nemačku su odmah nakon saznanja o tragediji otputovali Šaulićevi sin i ćerka Mihajlo i Sanela, zajedno sa zetom Zoranom Mirkovićem. Torbicu im niko nije ni pomenuo kada su došli da identifikuju telo, tako da je gotovo izvesno da je ukradena.

RepublikaFoto: facebook.com/Mirsad Keric
Mirsad Kerić

U prilog ovoj tvrdnji ide i ono što je juče za Srpski telegraf izjavio sin preminulog klavijaturiste Mirsada Kerića, koji je vozio kola i takođe je podlegao povredama nakon nesreće.

- Nismo dobili ništa od tatinih ličnih stvari. Niko nam ništa ne govori, ne pominju da su bilo šta našli kod njega - navodi Denis Kerić i dodaje da porodica još nije odlučila kada će Mirsad biti sahranjen, ali da će to biti u Ofenbahu.

Porodica Šaulić: Hvala Vučiću, Dačiću...

Porodica Šaulić uputila je javno saopštenje u kojem se zahvaljuje predsedniku Srbije i državi na pomoći.

RepublikaFoto: e-stock/BibiPhoto
Gordana Šaulić

- Želimo da se u ovim teškim trenucima zahvalimo na bezrezervnoj podršci i pomoći predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, generalnom konzulu u Diseldorfu Branislavi Perin, predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću, zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, generalnom konzulu u Frankfurtu Branislavu Radovanoviću, Predsedništvu i Vladi Srbije, svom osoblju konzulata u Diseldorfu, Skupštini grada Beograda, kancelariji gradonačelnika i svim zvaničnicima koji su nam uputili reči podrške - navodi se u saopštenju porodice Šaulić.

KUM NA PREGLEDIMA

Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, koji je jedini od trojice saputnika u seat ibici preživeo nesreću i oporavlja se u bolnici u Nemačkoj, rekao nam je da je po ceo dan na ispitivanjima i kontrolama.

- Povređen sam bukvalno od glave do pete, trenutno ništa ne mogu da pričam - poručio je Stojadinović, koji je u trenutku udesa bio na zadnjem sedištu.

Šabanova ćerka Ilda juče se nije javljala na pozive našeg lista.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE

Vulin: Pre neki dan smo zajedno zaključali kafanu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisetio se druženja sa pevačkom legendom i otkrio da su se upoznali davno, na snimanju jedne emisije.

- Kako je emisija odmicala, sve više smo se smejali i slagali. U to vreme sam bio u dubokoj vanparlamentarnoj opoziciji, a on je pred kamerama rekao: "Ti si pametan i uporan, uspećeš ti, samo neka sačekaju" - prisetio se Vulin.

Ministar je otkrio da je Šaulića poslednji put video nekoliko dana pre tragedije.

- Imali smo običaj da sakupimo najbliže prijatelje, muziku, pevače po njegovom izboru, zaključamo kafanu i celu noć se družimo uz pesmu. Nekoliko dana pre tragedije, poslednji put smo tako zaključali kafanu i radovali se - kazao je Vulin i dodao da najviše voli Šabanovu pesmu "Dođi da ostarimo zajedno".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading