Gde će ti duša, kume?! Bjela nije otplatio Mandin kredit!

Autor:

Vesti

14.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bjelogrlić nije isplatio stambeni kredit u švajcarcima koji je imao njegov kolega Milorad Mandić Manda nakon što je ovaj preminuo na sceni tokom predstave u junu 2016. godine. Iznos od 85.000 evra banci je vratila osiguravajuća kuća po osnovu Mandinog životnog osiguranja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Bjelogrlić

U ovoj informaciji ne bi bilo ništa ni zanimljivo ni čudno da u medijima danima i nedeljama nisu objavljivani veliki naslovi i tekstovi da je upravo Bjelogrlić "otplatio kredit", "rešio najveću muku koju je Manda imao", "pomogao da Mandina porodica sačuva krov nad glavom"... Poznati glumac i reditelj, međutim, nijednom se nije oglasio da demantuje tvrdnje da je on dao sav novac ili bar saopšti da je, u stvari, osiguranje pokrilo dug. Ali, krenimo redom...

RepublikaFoto: printscreeen

NI DA BEKNE...

Nakon Mandićeve smrti objavljene su informacije da je imao velikih problema s otplatom duga po kreditu u švajcarcima i da ga je to veoma mučilo. Zbog toga je, na inicijativu Bjelogrlića, pokrenuta akcija koju je on i vodio - da se prikupi novac i ovaj kredit otplati. Priključili su se mnogobrojni glumci (davali svako po 500 evra), firme koje se bave filmskom industrijom, Mandini prijatelji... Uskoro su se pojavile informacije da je ceo dug po kreditu pokriven, a praćene su pomenutim tekstovima u gotovo svim medijima u Srbiji, ali i regionu, o Bjelogrlićevoj humanosti (u većini njih tvrdi se da je on isplatio kredit). Osiguranje, kao što smo rekli, nije ni pomenuto.

Radoš Bajić: Koliko je meni poznato, kredit je otplaćen novcem od osiguranja

Očekivali smo, a na to su Srpskom telegrafu prethodnih dana ukazali sagovornici iz sveta filma koji poznaju Bjelogrlića, a znali su i Mandu, da se glumac oglasi i javnosti i kolegama objasni da je kredit otplaćen novcem od osiguranja, a da je pomoć skupljana za nešto drugo, eventualno kao pomoć Mandinoj porodici. Ili bar, ako ništa, da kaže da on kao pojedinac nije ništa sam otplatio, kao što se moglo zaključiti iz objava u medijima.

 

 

RepublikaFoto: instagram.com/miloradmandicmanda
Milorad Mandić Manda

BJELA: SRAM VAS BILO

Glumac Dragan Petrović Pele, koji je učestvovao u akciji prikupljanja novca, za naš list je juče izjavio da su prijatelji i kolege skupljali novac za Mandinu porodicu.

- Manda je pametno osigurao stambeni kredit i iz tih sredstava je on i otplaćen. Akcija koju je Bjela organizovao i pokrenuo sve nas bila je u vezi sa skupljanjem novca za porodicu, nevezano za kredit - tvrdi Petrović ne obrazlažući zašto se Bjelogrlić ili bilo ko drugi od učesnika akcije ni u jednom trenutku nije oglasio da objasni da je osiguranje otplatilo kredit.

Srpski telegraf juče je pokušao telefonom da dobije Bjelogrlića, ali se on nije javljao. Na SMS poruku sa konkretnim pitanjem odgovorio je kratko: "Treba da vas je sramota, ništa vam nije sveto".

O tome je tada pisao i naš list, a posebno je interesantno da nam je čak i jedan od ljudi bliskih Bjelogrliću, moleći da mu ne pominjemo ime, potvrdio da je glumac bukvalno spasao porodicu pokojnog Mande, koja, kako je rekao, drugačije ne bi nikako mogla da otplati veliki kredit.

Dragan Petrović: Manda je pametno osigurao kredit i od toga je on i otplaćen. Akcija koju je Bjela organizovao bila je za porodicu

Mandin kolega Tihomir Tika Arsić kaže da je znao da je Mandić bio u kreditu, ali da o osiguranju ne zna ništa.

Mandićeva žena: Kredit platili osiguranje i prijatelji iz advokatske kancelarije SOG

Supruga pokojnog glumca Anastasija Mandić javila nam se juče tokom prepodneva na telefon, ali je poručila da je bolesna, promukla i da ne može da odgovori na pitanja. Potom smo joj poslali SMS poruku na koju nije odgovorila, kao ni na drugu poruku, upućenu nešto kasnije. Međutim, kada što smo pitanja poslali Bjelogrliću, nakon izvesnog vremena nam se javila i izdiktirala odgovor, koji objavljujemo u celosti:

- Gospodin Dragan Bjelogrlić nikada nije dao izjavu u kojoj se hvalio da je on isplatio kredit mog pokojnog supruga Milorada Mandića. Kao dugogodišnji prijatelj, bio je inicijator ideje da se kolege i prijatelji koji su voljni uključe i pomognu porodici u isplati dela kredita. Tačno je da je Milorad bio odgovoran čovek i da je imao osiguranje života, kojim je pokriven veći deo kredita. Ostatak, koji je nedostajao, prikupili su prijatelji i poštovaoci mog pokojnog supruga u advokatskoj kancelariji SOG (Samardžić, Oreški, Grbović, prim. aut.), koji su želeli da ostanu anonimni. Za sve navedeno postoji dokumentacija koju čuvamo kod advokata, a i u ličnoj arhivi. Ovim humanim gestom pokušali su da na sve načine sačuvaju deci i meni dostojanstvo u ovoj našoj porodičnoj tragediji.

- Njegovoj porodici nije bilo lako i svaka vrsta pomoći bila je dobrodošla - objašnjava Arsić.

Sličnim saznanjima raspolaže i Radoš Bajić.

Tihomir Arsić: Znao sam da je Mandić bio u kreditu, ali o osiguranju ne znam ništa

- Znam da su kolege glumci sakupljale pare za Mandu. Koliko je meni poznato, kredit je otplaćen novcem od osiguranja - kaže Bajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Golas

15.02.2019 09:10

Nema Bjela vremena za sve! Razmislja covek kako da bezi iz ove zemlje...

Ghhj

16.02.2019 20:38

A zasto da otplacuje, kad su vec svi takvi krediti otplaceni, nego banke kradu i uzimaju pretplaceno, a drzava cuti