Tragedija koja je šokirala Srbiju, Sarapa: Plakao sam kada sam video Deu bez ruke

Autor: EKIPA SRPSKOG TELEGRAFA

Vesti

08.02.2019

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su uspeli da prišiju ruku voditeljki TV Pinka Dei Đurđević (27), koja je teško povređena u saobraćajnom udesu juče u Ulici heroja Milana Tepića ispred KBC "Dragiša Mišović". Ona je nakon teške operacije smeštena u šok-sobi. Prve reči koje je izgovorila, kada se probudila, bile su: "Hvala bogu da sam živa"!

RepublikaFoto: wikimedia.org
Dea Đurđević

Krenula na posao

Stravična nesreća se desila oko 6.20 ujutru kada je voditeljka krenula na posao. Nakon bezazlenog čukanja s drugim vozilom, ona je izašla iz svog pežoa kako bi se dogovorila sa vozačem oko materijalne štete. Nakon par trenutaka na nju je naleteo autobus koji je saobraćao na liniji 78, za čijim volanom je bio Bojan J. (42), pribio je uza zid i otkinuo joj ruku! Da zlo bude veće, tada se u njih zakucao još jedan autobus! Nakon nekoliko minuta na lice mesta je dojurio voditeljkin kolega Predrag Sarapa.

RepublikaFoto: instagram.com/pinkmediagroup

- Trebalo je da vodimo jutarnji program, međutim, Dea me je pozvala da mi javi da će kasniti na posao zbog čukanja u saobraćaju. Rekla je da ne zna koliko će vremenski kasniti i da počnemo bez nje, nakon čega se začuo stravičan vrisak - kaže Sarapa.

U nesreći, voditeljka je zadobila i prelom obe butne kosti

On dodaje da je odmah krenuo do koleginice kako bi se uverio da je dobro i kako bi joj pomogao. Po dolasku na lice mesta, Sarapa je ostao šokiran prizorom koji je zatekao.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink
Mesto nesreće

 

- Nisam znao da li da podignem Deu ili njenu ruku! Sedela je pored svog automobila, dok joj je ruka bila nekoliko metara dalje. Sve vreme je bila svesna i komunikativna. Ići ću na VMA kada se završi operacija, nemam snage da više bilo šta kažem, razumite me - kroz suze je rekao za Srpski telegraf potreseni voditelj.

RepublikaFoto: instagram.com/deadjurdjevic

Mijatović: Brzo će Dea na TV ekrane

Novinar Mladen Mijatović, s kojim se Dea godinama zabavlja, optimističan je nakon završene operacije.

- Najteže je prošlo, verujem da će sve u najskorijem periodu biti u redu i da će se brzo vratiti na televizijske ekrane - rekao je Mijatović.

On je dodao da se zahvaljuje kompletnom lekarskom timu i policiji na profesionalno obavljenom poslu i maksimalnom zalaganju.

- Na ovaj način je još jednom pokazano da u Srbiji rade vrhunski stručnjaci. Zahvalio bih se i svima koji su se raspitivali za Deino zdravlje i slali podršku, kako kolege, tako i ljudi svih drugih profesija - kaže Mijatović.

Dea je hitno prevezena na VMA, a otkinutu ruku su lekari stavili na led i na sve načine su pokušavali da je spasu, kako bi je lekari uspešno prišili. U nesreći, voditeljka je zadobila i prelom obe butne kosti. Prema rečima direktora Konzorcijuma privatnih auto-prevoznika, do udesa je došlo zbog havarije na vodovodnoj cevi u Ulici Ljutice Bogdana.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink

 

Vozač u pritvoru

- Voda se slivala niz ulicu koja je potom poledila. Kako je rekao naš vozač, on je pokušao da obiđe dva automobila koji su bili zaustavljeni, jer je došlo do kontakta između njih. Međutim, autobus je potom udario bočno u auto koji je bio parkiran na trotoaru, odbio se i tako je nastala nezgoda. U tim trenucima vozač ne može da vlada vozilom. Žao nam je što se to desilo - kazao je Drago Tošić, direktor Konzorcijuma.

Vozaču autobusa je nakon udesa određeno zadržavanje i on će biti saslušan kod tužioca.

SVI UZ DEU 

Foto: Tanjug/D. GOLL

Vučić: Svi smo uz Deu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je voditeljki televizije Pink brz i uspešan oporavak.

- Želim da kažem da smo svi uz Deu. Nadam se da će sve biti u redu - rekao je predsednik.

Vučić je Deinom momku i njenoj majci Neni, s kojom se video, poručio da se drže i izdrže.

Foto: printscreen/instagram

Đani: Dei ću da pevam na svadbi

Folk pevač Radiša Trajković Đani video se sa Deom samo nekoliko sati pre udesa.

- Mnogo mi je žao zbog svega što se dogodilo. Noć pre smo zajedno snimali emisiju "Magazin in" kod Sanje Marinković, koja će se emitovati 23. februara. Nikada je nisam video tako veselu. Rekla mi je da jedva čeka da dođem kod nje u jutarnji program. Bila je s mamom. Posle emisije sam ih zvao da idemo na večeru, a ona mi je rekla da ne može jer radi ujutru. Izrazila je želju da joj pevam na svadbi i radovala se mom koncertu. Nadam se da će se to i dogoditi i da će sve biti u redu. Ona mora da se izvuče.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Siniša Mali, ministar finansija

Dea je divna devojka i mnogo mi je žao zbog nesreće koju je doživela. Svim srcem smo uz nju i želim joj brz oporavak

Foto: instagram.com/srdjan.predojevic

Predojević: Dea, izdrži

Srđan Predojević, od kojeg je mlada voditeljka učila zanat, uputio je emotivnu poruku podrške povređenoj koleginici.

- Ovako smo se slikali pre dve nedelje. Želim da to ponovimo za dve nedelje! Dea, izdrži! Vole te Jovana i Srđan - napisao je Predojević. Kad je Jovana Joksimović u jutarnjem programu čula strašne vesti, rasplakala se.

Foto: MUP Srbije

Nebojša Stefanović, ministar policije

Dea je borac i siguran sam da će naći snagu da bude pobednik u ovoj teškoj situaciji. Želim joj brz i potpuni oporavak

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika

Veoma me je pogodila vest o tragediji. Dea je divna osoba, koja pleni optimizmom i osmehom. Hvala bogu, naši lekari su učinili čudo i spojili ruku koja je bila izgubljena. Moja poruka je da bude jaka, da izdrži i pobedi za sebe i sve nas

 
Foto: Tanjug/D. GOLL

Sanja Marinković, voditeljka

Niko od nas nije mogao ni da sanja da će nas probuditi najstrašnija vest. Odvažna, mlada, hrabra, posvećena moja koleginica Dea. Podrška, vera i nada

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading