Ekskluzvno saznajemo: Ovo je pakao koji je CIA spremila da zauzme sever Kosova!

Autor: Marija R. ILIĆ

Vesti

15.12.2018

11:00

Hašim Tači i Ramuš Haradinaj uz podršku Vašingtona i američke obaveštajne službe CIA napravili su vojsku Kosova kako bi Šiptarima pomogli da upadnu na sever, izazovu novi Račak i tako zavladaju celom pokrajinom.

Tanjug/AP
Hašim Tači

- Matrica je već isprobana, već jednom je Srbiji podmetnuto! Sećate se Vilijama Vokera, priče o 45 albanska leša. Brzinski je doneta odluka da NATO bombarduje Srbije iako se ispostavilo da je reč o albanskim teroristima iz OVK - podsećaju naši sagovornici i dodaju da Srbija neće dozvoliti da se ponovi 1999.

 

Žestok odgovor i potvrda da Amerika stoji iza Šiptara stigao je iz ruskog ministarstva spoljnih poslova, na čijem je čelu Sergej Lavrov.

- Konstatujemo da kosovski "premijer" Ramuš Haradinaj, koji po nalogu SAD vodi politiku zaoštravanja krize, sistematski preteći da će nasilje i rat na Balkanu biti obnovljeni, predstavlja oličenje neodrživosti zapadne propagandne koncepcije, koja aktivno nameće stvaranje kosovske državnosti. Kosovo očigledno sve više postaje tačka nestabilnosti, izvor konfliktnog potencijala u regionu. Posrednička uloga Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine je propala - poručuju iz Moskve.

Tanjug/AP

KRAJ FOLIRANJA

Da Vašington stoji iza Prištine, jasno se vidi i iz saopštenja američke ambasade u Prištini, ali i po američkim zastavama kojima su ulice Prištine bile okićene.

- SAD podržavaju tranziciju Kosovskih bezbednosnih snaga u snage sa mandatom teritorijalne odbrane - piše u saopštenju uz ocenu da je to suvereno pravo Kosova.

Vulin: Takozvana vojska Kosova, koju sačinjavaju teroristi, pravi se da bi napadala Srbiju i Srbe * Lavrov: Haradinaj radi po nalogu SAD, zato sistemski preti da će obnoviti rat na Balkanu

Istovremeno, pozvali su "sve aktere unutar i van Kosova da podrže i podstaknu građane manjinskih zajednica na Kosovu da učestvuju u svojim bezbednosnim snagama zarad svojih zajednica i zemlje."

Na kraju saopštenja Amerikanci su poručili da regionalna stabilnost zahteva da Kosovo "učini istinske napore da normalizuje odnose sa susedom Srbijom".

Oni koji su doprineli da međunarodno pravo nestane, da umre, više se i ne pretvaraju u tim svojim delima, više se i ne foliraju, dodaje generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković.

- Ranije su izmišljali, konstruisali različite događaje poput Račka, izmišljali takozvane humanitarne katastrofe ne bi li opravdali kršenje međunarodnog prava. Od danas više ni to ne rade - rekao je Selaković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da se takozvana vojska Kosova, koju sačinjavaju teroristi, pravi da bi napadala Srbiju i Srbe.

- Srbi na Kosmetu mogu da budu mirni i da imaju apsolutnu podršku predsednika republike i Vojske Srbije, jer za državu nema višeg interesa od očuvanja Srba na prostoru Kosova i Metohije - poručio je ministar.

Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

KREIRANJE HAOSA

General Vladimir Lazarević za Srpski telegraf napominje da mentori prištinske vlasti kreiraju haos.

- Već smo jednom imali Račak i to je Zapad dozvolio. Nisu Albanci toliko vispreni da smisle tolike gadosti sami, ali opasnost je što imaju svoje mentore na zapadu, imaju svoje Vokere po Evropi i Americi, koji rade to što treba da rade, sve je dirigovano iz tih centara moći i uvek mogu da insceniraju nešto i Srbe okrive. Plašim se da će im svetski mentori dozvoliti da sutra krenu u nekakve avanture i prema severu i prema enklavama južno od Ibra - objašnjava Lazarević.

Lazanski: Srbija nema luksuz da dozvoli nasilje na severu Kosmeta

Karijerni diplomata Zoran Milivojević za naš list ističe da Srbija neće dozvoliti novi Račak.

- Svima treba da bude jasno da Srbija neće mirno gledati bezbednosno ugrožavanje Srba, ali isto tako neće provocirati nikakav sukob niti učiniti nešto što bi njima poslužilo da intervenišu - napominje Milivojević.

Sa njim se slaže vojni analitičar Miroslav Lazanski.

- Događa se samo ono što je najavljivano i što su Amerikanci sponzorisali i odobrili. Srbija nema luksuz da dozvoli nasilje na severu Kosmeta - podvlači Lazanski.

Profesor Fakulteta bezbednosti za Srpski telegraf ističe da sa druge strane administrativne linije postoji prava vojska.

- Imamo vojsku sa pravim oficirima, sa pravim naoružanjem, koja može da uzvrati, a ne neke izmišljotine, a i snage Kfora su se rasporedile da spreče upad na sever, tako da od novog Račka nema ništa - uveren je Dragišić.

Tanjug/R. PRELIĆ

PREDSEDNIK SA SPECIJALCIMA U KOPNENOJ ZONI

Vučić: Nećemo dozvoliti novu "Oluju" i gaženje Srbije

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić juče je na nepoznatoj lokaciji obišao specijalne jedinice i obratio im se povodom najnovije krize na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je, kako navode, u emotivnom govoru poručio najelitnijim srpskim vojnicima da budu spremni da u svakom trenutku zaštite svoj narod.

- Uradili smo sve za mir, učinili smo sve što smo mogli da sačuvamo stabilnost i da omogućimo napredak Srbije i celog regiona. Ali, nikada i nipošto nećemo dozvoliti gaženje Srbije - poručio je između ostalog predsednik.

Vučić je podsetio srpske specijalce na teške dane iz srpske istorije i na herojske podvige naše vojske, koja je uvek samo branila svoju zemlju i svoj narod.

RAČAK ISKONSTRUISAN

- u Račku na KiM pronađena su tela 45 Albanaca

- za njihov pokolj optuženi Srbi

- navodno je zbog toga Srbiju 1999. bombardovao NATO

- ove optužbe izrečene su od tadašnjeg šefa misije OEBS na KiM Vilijama Vokera

- kasnije se ispostavilo da su među stradalima bili isključivo pripadnici terorističke OVK

- Nećemo dozvoliti nikakvu agresiju na Srbe. Nikada više neće biti nikakvih "Oluja", niko neće moći da nekažnjeno vrši pogrom nad Srbima. Naš je posao da zemlju i narod zaštitimo. I to ćemo i učiniti - rekao je Vučić.

Predsednik države je, kako saznajemo, najboljim srpskim vojnicima poručio i da će uvek biti s njima.

- Kakva god odluka da bude, koliko god da bude teško, ja ću kao predsednik Srbije uvek biti sa vama - obećao je Vučić.

Govor vrhovnog komandanta srpski specijalci su na kraju pozdravili aplauzom i gromoglasnim uzvikom "Živela Srbija"!

 

Komentari (37)

Loading
Mia N

15.12.2018 11:15

Mogu da spremaju razne planove ali im se želja neće ispuniti.

goga

15.12.2018 11:19

Siptarski teroristi su uslovljeni ili ce na robiju ili ce da rade za Ameriku,makar i na stetu svojih gradjana.

Milenko

15.12.2018 11:27

Naravno da su u svaku svinjariju prste umesali Cia i ameri!