Saznajemo! Ovaj ambasador je organizovao prebijanje Srba! Janković pomogao Albancima u akciji!

Autor:

Vesti

24.11.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmazda Šiptara i Amerikanaca. Scenario koji je Srpski telegraf najavio pre nekoliko dana počeo je da se ostvaruje brutalnim upadom albanskih specijalaca na sever Kosova, hapšenjem i prebijanjem Srba, pucanjem... Sve pod paravanom navodne istrage ubistva Olivera Ivanovića. Uvertiru je, naravno, predstavljalo podizanje taksi na svu srpsku robu na 100 odsto.

 

 

Prema saznanjima našeg lista dobijenim od visokorangiranih diplomata u Beogradu, iza krvave akcije koja se odigrala u petak u cik zore nedvosmisleno stoji Amerika, odnosno delovi administracije koji uprkos izvesnom zaokretu zvanične politike Vašingtona i dalje rade u interesu Šiptara i direktno protiv Srbije.

Koordinisana akcija delova američke duboke države i Ramuša Haradinaja, koji je njihov glavni igrač u Prištini, ima za cilj da kosovsku nezavisnost izvede do kraja. Deo tog plana bilo je i članstvo u Interpolu, koje je na kraju ipak osujećeno. Činjenica da Kfor (čitajte NATO) nije reagovao iako su znali za akciju dokaz je o kakvoj prljavoj igri je reč i ko stoji iza nje s obzirom na to da međunarodnim snagama na Kosovu faktički upravljaju Amerikanci i svi vojnici su iz sastava NATO.

GLAVNI IGRAČI

Kako naglašava naš sagovornik diplomata, još jedan kamenčić u mozaiku ove krvave slagalice vodi ka Vašingtonu. Reč je o Saši Jankoviću, bivšem zaštitniku građana, sada jednom od lidera opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Miroslav Lazanski

Lazanski: Za sve se pita Vašington

Na pitanje hoće li doći do eskalacije, vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da sve zavisi od Vašingtona.

- Amerikanci su glavni sponzori, oni odlučuju. Pada vlada u Prištini i verovatno idu novi izbori. Mislim da Srbi na Kosovu mogu da budu mirni jer država Srbija brine o njima - smatra Lazanski.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Dragišić

Dragišić: Znaju oni s kim imaju posla

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić ocenjuje da na pokušaj nekog intenzivnijeg nasilja ne bismo ostali nemi.

- To bi bila situacija u kojoj bi Srbija bila saterana u ćošak i morala bi da se brani i tada bi Srbija pokazala svoj pun kapacitet. Siguran sam da na KiM dobro znaju kakav je kapacitet Srbije i odnos snaga i da bi Srbija lako izašla na kraj sa njihovim snagama bezbednosti.

 

 

- Nije slučajno što je Janković, po molbi organa iz Prištine koji vode istragu o ubistvu Ivanovića, u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu dao izjavu o atentatu. A onda, dva dana kasnije, specijalci upadaju u severni deo Mitrovice - kaže izvor našeg lista i dalje obrazlaže vezu lidera PSG sa Amerikancima:

Sprečen oštar demarš Prištini

Prema nekim saznanjima, Amerikanci su direktno sprečili žestoku reakciju Nemačke i Francuske na odluku Prištine o podizanju taksi na srpsku robu. Naime, u četvrtak uveče već je bio napisan oštar demarš sa zahtevom da se mere u najkraćem roku povuku i ambasade pomenute dve zemlje u Prištini trebalo je da ga predaju prištinskoj vladi. Usledila je, međutim, reakcija Amerikanaca i sve je stopirano.

RepublikaFoto: Tanjug
Saša Janković

- Baš kao što je Haradinaj glavni igrač takozvane američke duboke države na Kosovu, i Janković je jedan od njihovih ključnih ljudi u Beogradu. Pomalo se to zaboravilo, ali on je ne tako davno išao u Bejrut, glavni grad Libana, koji je direktno pod kontrolom Amerike. Navodno, držao je neku obuku o bezbednosti u njihovim zatvorima, međutim, svakom ko je iole upućen jasno je o čemu se zapravo radilo i za šta je on u stvari isplaćen. Nije slučajno, naravno, ni što je Janković, verovatno jedini u Srbiji, branio odluku Prištine da podigne takse na srpsku robu.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edi Rama

Rama osudio sulude takse

Albanski ministar finansija Arben Ahmetaj, koji važi za čoveka Edija Rame, izjavio je da odluka o blokadi srpske robe nije dobra ni za Prištinu ni za Beograd i da bi je trebalo odložiti. On je savetovao Prištini da ne preduzima takve mere sa bilo kojom državom, pošto nametanje visokih tarifa ide na štetu građana.

Tači kod britanskog ambasadora

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači sastao se u četvrtak u ambasadi Velike Britanije u Prištini sa ambasadorom te zemlje Rorijem O'Konelom. Po završetku sastanka, Tači je, upitan za razlog posete, odgovorio: "Bio sam na ručku samo iz zadovoljstva".

Haradinaj: Deo američke zone, a ne ruske!

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj napisao je na Fejsbuku da je akcija specijalnih jedinica ROSU na severu KiM u skladu sa zakonom, a u intervjuu bečkom dnevniku Prese pokušao je da prikaže da je odluka o carinama reakcija na dugogodišnje trgovinske prepreke koje je nametnula Srbija, a što se formiranja vojske tiče, tvrdi da tesno sarađuje sa kosovskim Srbima, od kojih je čuo da imaju poverenja u kosovsku vojsku.

- Osećamo se kao deo evropske i američke zone, ne zone Rusije. Za nas je teško zamislivo da predsednik Putin bude taj koji bi nas podržao - naglasio je Haradinaj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kfor

Kfor znao za brutalnu akciju

Kfor je obavešten o hapšenju četiri osobe u Severnoj Mitrovici i prati situaciju, koja je trenutno mirna, izjavio je portparol komandanta Kfora Vićenco Graso.

- Kfor ne planira da interveniše jer je ovo bila policijska operacija i bila je povezana sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića. Znamo šta se dogodilo i pratimo situaciju. Bezbednosna situacija je mirna - kazao je Graso.

Rekao je i da je Kfor znao da Priština sprema akciju na severu, ali nije iznosio detalje.

Ko stoji iza svega što se dešava na KiM, može se naslutiti i po onome što je izgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dačić: Imamo jasne dokaze da su kosovske snage donosile naoružanje i municiju u južnu Mitrovicu

- Upad jedinica ROSU u severni deo Mitrovice pokazao je da su snage Kfora, odnosno NATO, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali - poručio je Vučić.

Reakcije

Nikola Selaković, generalni sekretar Predsedništva

- Ovo je hod po tankoj liniji i sve što se radi prethodnih dana, a naročito od petka ujutru, radi se sa ciljem da se isprovocira naša nesmotrena i nepažljiva reakcija jer bi istog momenta bila iskorišćena kao povod za neke mere prema nama

Dragan Marković Palma, JS

- Cilj Albanaca je etnički čisto Kosovo, a upad specijalnih jedinica ROSU i hapšenja u Severnoj Mitrovici samo su nastavak etničkog čišćenja iz 1999. i martovskog pogroma iz 2004.

Dušan Janjić, analitičar

Od kada je ubijen Oliver Ivanović, svi traže razrešenje situacije i ono se aktivira u momentu kad imate jednu neprihvatljivu meru i moguće je da je ovo akcija koja ima za cilj skretanje pažnje sa toga

PRAVE PROBLEM TRAMPU

Prethodno je šef srpske diplomatije Ivica Dačić naveo da Srbija ima jasne dokaze da su kosovske snage donosile naoružanje i municiju u južnu Mitrovicu, što govori o dvoličnosti Kfora i dela međunarodne zajednice.

Vučić: Danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali

Analitičar Dragomir Anđelković za Srpski telegraf kaže da sve ovo nikako ne treba vezivati za Donalda Trampa, već za neke delove duboke države koji izazivanjem sukoba na Balkanu pokušavaju i Trampu da naprave problem.

- Haradinaj ništa ne radi sam, već ima podršku svojih američkih sponzora. Uz pomoć dela američke duboke države pokušava da izazove sukobe na Kosovu i tako pečatira kosovsku nezavisnost - uveren je Anđelković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Verica

24.11.2018 10:46

Ko bi drugi.

pop

24.11.2018 11:02

A dobija i dobru platu kao bivsi zastitnik sram ga bilo.

Tea

24.11.2018 11:04

Jankovicu propalice jedna...koliko samo puta si izdao svoj narod I drzavu...dikle da prolazis nekaznjeno...u zatvor sa svim tvojim Albanskim drugovima kriminalcima

vera

24.11.2018 11:31

Sada samo neka me neko ubedi da nisu u pitanju veliki novci.Svi su na prodaju!