Novi detalji istrage brutalnog zločina: Jelenu vade iz groba!

Autor:

Vesti

22.11.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkopavaju grob ubijene pevačice Jelene Marjanović! Kako Srpski telegraf saznaje, nakon što je novi tužilac preuzeo slučaj, u okviru dopune istrage koju je naložio Viši sud u Beogradu, sve je izvesnije da će biti naložena ekshumacija i izvršena nova odbukcija tela pevačice!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Grob Jelene Marjanović

Iskaz bicikliste

Apelacioni sud je prošlog meseca ponovo vratio optužnicu protiv Zorana Marjanovića (40), osumnjičenog za ubistvo supruge, na dopunu istrage. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, pored nove obdukcije, očekuju se i dodatna saslušanja svedoka u ovom slučaju.

- Nakon što je novi tužilac preuzeo slučaj, očekuju se nove istražne radnje u cilju razotkrivanja svih detalja u ovom slučaju. Između ostalog, telo pevačice najverovatnije će biti ekshumirano kako bi se ponovo uradila obdukcija Marjanovićeve. Pored obdukcije, postoji mogućnost i da će biti saslušani i neki novi svedoci, a koji bi mogli biti od ključne važnosti u istrazi zločina koji je potresao srpsku javnost jer bi otklonili neke bitne nedoumice - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Foto: Srpski telegraf

Savić: Ponovljenim veštačenjem tela mogao bi preciznije da se otkrije mehanizam nanošenja povreda

Saslušati obducenta

Advokat Predrag Savić, inače zastupnik porodice Krsmanović, kaže za Srpski telegraf da bi nova obdukcija mogla da bude izuzetno korisna za ceo slučaj.

Foto: Privatna arhiva

Jana opet svedoči

U okviru dopune istrage ubistva pevačice ponovo će biti saslušanja mala Jana (7), ćerka Jelene i Zorana, koja je 2. aprila bila s njima na nasipu. Ona će ponovo svedočiti zbog proceduralne greške jer prvi put nije saslušana uz prisustvo advokata koji bi zastupao njene interese.

Devojčica je na prvom saslušanja izjavila da se kobnog dana nije odvajala od oca.

- Sišli smo niz neko brdo, a mama je otišla gore i rekla: "Idem ja." Tata i ja smo videli da je nema i onda smo je tražili, ali je nije bilo - rekla je Jana.

10 meseci Zoran proveo u pritvoru

- Vrlo je moguće da će u okviru novih istražnih radnji biti rađena ekshumacija tela Jelene Marjanović. Ekshumacija bi mogla da bude vrlo korisna za ceo slučaj, pošto te ponovljene obdukcije često mogu da otkriju neke dosad nepoznate detalje. U Jeleninom slučaju, možda bi ponovljenim veštačenjem tela mogao da se preciznije otkrije mehanizam nanošenja povreda prilikom izvršenja zločina - kaže Savić.

Naložena nova obdukcija

 

Ipak, advokat smatra da bi pre same ekshumacije tela trebalo saslušati veštaka koji je radio prvu obdukciju.

Foto: Media centar
Predrag Savić: Ponovljenim veštačenjem tela mogao bi preciznije da se otkrije mehanizam nanošenja povreda

Smena zbog loše istrage

Kako je Srpski telegraf nedavno pisao, dosadašnji postupajući tužilac u slučaju ubistva pevačice smenjen je i premešten na novu funkciju, u odeljenje za ratne zločine. Posledica ove odluke navodno je bila loše vođena istraga zločina u Borči i nezadovoljstvo nadležnih, pretpostavljenih, dosadašnjim rezultatima, kao i činjenicom da je napravljeno dosta propusta u ovom slučaju.

- Iz cele optužnice protiv Marjanovića stiče se utisak kao da rezultati prve obdukcije tela, za koju smatram da je stručno odrađena, nisu korišćeni pri izradi sudsko-medicinskog izveštaja. Tako da bih ja, pre svega, predložio da se sasluša obducent, a zatim, ukoliko bude bilo preke potrebe, da se uradi nova obdukcija - dodaje advokat.

2 puta vraćena optužnica na dopunu

Analiza krvi iz mercedesa

Podsetimo, Apelacioni sud usvojio je 8. oktobra žalbe Marjanovićevih advokata i naveo da je za potvrđivanje optužnice neophodno da postoje dokazi da je Zoran izvršio krivično delo za koje se tereti i vratio optužni predlog na dopunu istrage.

- Zatraženo je da se uradi prostorno-vremensko veštačenje snimaka s kuće porodice Jahović u Crvenki, koji gledaju na nasip i kojih nema u predmetu. Zatim, veštačenje mobilnog telefona bicikliste sa nasipa Milana R., analiza krvi pronađene na zadnjem sedištu Zoranovog mercedesa, kao i čiji je misteriozni DNK nađen na ogrebotini na Zoranovoj ruci - kaže izvor Srpskog telegrafa.

HRONOLOGIJA
15. SEPTEMBAR 2017. Marjanović uhapšen zbog ubistva
9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Zorana
20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu
27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica
9. AVGUST potvrđena dopunjena optužnica
8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud optužnicu vratio Višem sudu
bolje bi bilo novo veštačenje, mehanizam nastanka povreda

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading