Radovanović: Važno povećanje plata u zdravstvu!

Autor: Tanjug

Vesti

17.11.2018

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović razgovarao je danas s predstavnicima Granskog sindikata "Nezavisnost" i, kako je preneo novinarima, zajedički su konstatovali da je najavljeno povećanje plata u zdravstvu dobar stimulans za sve zaposlene da mogu još bolje i sa više posvećenosti da rade s velikim brojem pacijenata.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa
Zoran Radovanović

Radovanović je novinarima, posle sastanka, rekao da se prvi put posle dugo vremena obraća pažnja na radnike u sistemu zdravstva, medicinske sestre, tehničare, lekare i ostalo osoblje.

Onima koji rade u otežanim uslovima, na intenzivnoj nezi, gde pacijenti zahtevaju veću pažnju.


Prema njegovim rečima, važno je da se obezbeđuju sredstva za povećanje plata iz realnih izvora.

Radovanović je podsetio da je novi Klinički centar u Nišu otvoren pre skoro godinu dana, što je bila investicija od skoro 50 miliona evra samo za taj deo Srbije sa 2,5 miliona stanovnika.

Dodao je da se od tada ulagalo i ulaže oko 200 miliona dinara u staru zgradu hirurgije, parking, helidrom, u ostale delove kliničkog entra koji nisu preseljeni u novi prostor.
 
RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Klinički centar Niš

- Nije se stalo, nastavlja se investicioni ciklus, što omogućava bolje uslove za rad lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima - rekao je Radovanović.


On je naveo i da uprava zdravstvene ustanove sve rešava u dogovoru sa sindikatima.

- Ne postoji stvar, kako god bila teška, koju nećemo staviti na sto, razgovarati o njoj i naći najbolji način da pomognemo i rešimo pitanja, jer sindikati predstavljaju radnike ove ustanove sa 3.500 zaposlenih. Konstatovali smo da su mere vlade dobre, da je to dobar stimulans za sve nas, da možemo još bolje i posvećenijeda radimo s velikim brojem pacijenata - rekao je Radovanović.

On je dodao da najavu štrajka nije dobio ni od jednog sindikata.

- Najava štrajka na nivou Srbije, osim sporadičnih na društvenim mrežama, nema. Ovo nije bio razgovor o štrajku, već o tome šta uprava i predstavnici sindikata misle o merama vlade. Ako postoji bilo kakav problem, rešićemo ga u institucijama sistema, a nikako na ulicama i štrajkovima - rekao je Radovanović.

Potpredsednik Granskog sindikata "Nezavisnost" Miodrag Stojković je rekao da su oni zadovoljni što se tiče novog Kliničkog centra u Nišu i povećanja zarada, ali ne i razlikama u visini povećanja u zavinosti od strukture zaposelnih.

- U utorak ćemo imati sastanak u Ministarstvu zdravlja u vezi s kolektivnim ugovorom, ali dotaći ćemo i ovu temu da probamo da nađemo rešenje kako bi svi bili zadovoljni. Mi nikada nismo štrajkovali, dok smo u fazi pregovora - rekao je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Miki

17.11.2018 15:38

Bice povecanje za sve...

Ana

17.11.2018 15:40

Verujem da su zdravstveni radnici zadovoljni povećanjem plata.

Petko

17.11.2018 15:41

Drzava daje sve od sebe da zdravstvo podigne na mnogo veci nivo-i da spreci odlazak zdravstvenih radnika van granica nase zemlje.

Marko

17.11.2018 15:41

Zdravstvenim radnicima zaista treba veća plata, jer se dosta zalažu za pacijente i daju sve od sebe da im pomognu.