Prljava igra Crne Gore: Milo smešta da je Srbija pomagala Gruevskom!

Autor:

Vesti

17.11.2018

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku na misteriozan način budući da od 3. jula 2017. nema pasoš, to je, sudeći prema spin-majstorima crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, uspeo da uradi krećući se preko teritorije Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

Đukanoviću naklonjeni crnogorski mediji, naime, prenose da je Gruevski prošle nedelje, da bi izbegao dvogodišnju robiju zbog optužbi za korupciju, pobegao iz Skoplja u Albaniju, a odatle u Crnu Goru, pa Srbiju.

- Teritoriju Crne Gore Gruevski je napustio istog dana kada je i ušao. U Srbiju je ušao automobilom registarskih oznaka 55A05 - ispričao je za podgoričke Vijesti neimenovani izvor, ne navodeći ni u jednom trenutku na koji je način bivši makedonski premijer stigao s teritorije naše zemlje do Budimpešte.

Prebacili ga Orbanovi ljudi?

Prema pojedinim izvorima, u prebacivanju Nikole Gruevskog u Mađarsku učestvovali su Časar Jozef Zoltan, zamenik mađarskog ambasadora u Skoplju, i konzul Feleđazi Šaba. Ipak, mađarski premijer Viktor Orban negirao je u petak da je njegova zemlja na bilo koji način pomogla Gruevskom da napusti Makedoniju iako mnogi mediji podsećaju da su njih dvojica bliski prijatelji, pa čak i da je Orban Gruevskog primio prošle nedelje u svojoj vili.

A upravo to i izaziva sumnju da je u pitanju crnogorska nameštaljka jer se napisi Vijesti ne slažu ni sa zvaničnim saopštenjem policije Crne Gore u kom se priznaje da je Gruevski došao u tu zemlju, dok se Srbija ne spominje. S druge strane, u saopštenju je obrazloženo da je Gruevski na crnogorsko tlo došao s ličnim kartom jer je to moguće za građane Makedonije, te mu pasoš nije ni bio potreban.

Napisi medija naklonjeni Đukanoviću ne slažu se ni sa zvaničnim saopštenjem MUP Crne Gore o putanji kretanja Gruevskog

- Takođe, policija ga nije hapsila jer je poternica za njim izdata tek dan kasnije - obrazložili su iz MUP Crne Gore.

 

Da je povezivanje Srbije sa slučajem "Gruevski" samo još jedan Milov spin, potvrđuje i činjenica da je albanska policija istakla kako je Gruevski pobegao u Mađarsku preko teritorije njihove zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zozon

17.11.2018 06:40

Pa nije valjda preleteo Srbiju da bi se dokopao Mađarske.

Željko

17.11.2018 10:52

Baš me čudi, kako se još niko nije dosetio da su u to umešani Rusi.