Samo nek se oni prozivaju! Tači: Ramuše, imaš li većinu? Haradinaj: Ne trebaju nam vanredni izbori

Autor: Tanjug

Vesti

14.11.2018

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da sada nije trenutak za vanredne parlamentarne izbore na Kosovu, kao i da nije praksa da se vlada izjašnjava da li ima većinu u parlamentu, te pozvao opoziciju da se umesto izborima više bave pitanjima kao što je vojska, Interpol, dijalog ili vizna liberalizacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pukla tikva: Ramuš Haradinaj i Hašim Tači

Reagujući na izjavu predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da vlada treba da se izjasni da li ima većinu u parlamentu, Haradinaj je rekao da će to biti jasno onog trenutka kada opozicija bude imala jedinstven stav 61 poslanika za rušenje vlade.

Pitanje većine u kosovskom parlamentu otvoreno je nakon što je Srska lista saopštila da će se prikloniti strankama opozicije za rušenje Haradinajeve vlade, prenela je Gazeta Expres.


- Ne postoji praksa izjašnjavanja o postojanju većine ili manjine u parlamentu, već se zna da je posao završen kada u parlamentu bude 61 poslanik protiv vlade. Kada se to dogodi, sve će biti jasno - rekao je Haradinaj novinarima ne precizirajući, međutim, da li vlada u parlamentu ima većinu.

 

 

Primetio da je to tema o kojoj se, kako je rekao, u poslednje vreme puno govori iz različitih uglova, a da on ostaje pri stavu da će se izbori jednog dana desiti.


- U ovoj fazi Kosovu, izbori uopšte nisu potrebni - rekao je Haradinaj i dodao da bi mnogo bolje bilo da se opozicione političke partije fokusiraju na mnogo značajnije teme, nego što gube vreme na priči o izborima.


- Bilo bi bolje da se bave temama kao što je vojska, Interpol, dijalog, liberalizacija, pooljšanje standarda, stanja u zdravstvu i obrazovanju. Dakle, mislim da je opoziciji bolje da se utrkuje po ovim pitanjima nego da se bavi temama nebitnim za život svih nas - rekao je Haradinaj uveren da će njegova vlada imati pun mandat. novinarima, prenela je Gazeta Expres.

O Tačijevom rukovanju sa Putinom

Haradinaj se osvrnuo i na susret Tačija sa ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

- Nije dobro povezivati sve ono što je predsednik učinio sa svim našim akcijama, što je samo reakcija na ono što je uradio. Ali dobro je što Kosovo, parlament i institucije imaju svoju platformu, rezoluciju, delegaciju, što doprinosi da jasnije bude shvaćeno kao država - rekao je on.

Haradinaj je izrazio optimizam da će, kao rezultat rada vlade, Kosovo uspeti da uđe na dnevni red o viznoj liberalizaciji, prenela je Koha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading