Ko izgubi, smeši mu se samica u Hagu: Evo šta se krije iza rata Haradinaja i Tačija

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

13.11.2018

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza pritisaka na Srbiju, pretnji vojskom na severu Kosova, najave povećanja poreza na srpske proizvode i sukoba između Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja koji se, navodno, ovih dana ponovo vodi zbog granica krije se ogroman strah kosovskih političara da će, pitanje je samo dana, biti uhapšeni i izvedeni pred Sud za ratne zločine, saznaje se iz dobro obaveštenih izvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zločinci: Haradinaj i Tači

- Dok se Tači šećka po belom svetu, Ramuš Haradinaj vreme provodi upućujući pretnje Srbiji , te danima ponavlja kako će tzv. vojska Kosova imati tri jedinice - u južnom, centralnom i severnom delu, i preti da će dodatno oporezivati robu iz Centralne Srbije – objašnjava izvor postupke kosovskih političara i navode da su oni u funkciji održavanja pozicija kosovskih političara.

- Oni namerno miniraju dijalog između Beograda i Prištine jer su svesni da odlaze u političku istoriju i da će po svemu sudeći završiti u zatvoru. Zato se Tači i Haradinaj i međusobno sve češće sukobljavaju, jer se utrkuju ko će više da se ušlihta zapadnim sponzorima u nadi da će uspeti da izdejstvuju amnestiju za sebe – objašnjavaju izvori dodajući da se strah od Specijalnog suda za OVK krije iza svih poteza koje ovih dana povlače Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

Komentarišući postupke kosovskih političara, karijerni diplomata Zoran Milivojević istakao je da u Prištini ne postoji saglasnost između glavnih aktera.

- Sukob između Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja, Kadrija Veseljija i Aljbina Kurtija je dubok. Na Kosovu svako radi za sebe i većina stvari koje oni govore imaju unutrašnju upotrebu – tvrdi on i dodaje da kosovski političari u međusobnoj borbi koriste i to što svetski lideri imaju različite stavove KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
sasa

14.11.2018 06:21

Jedan po jedan pa pravo u Hag.

DIDI

14.11.2018 15:57

Obojica zasluzuju Hag.

Ela

14.11.2018 17:50

Obojica zasluzuju Hag.

Waffenruhe

14.11.2018 21:54

Njima Hag ne gine, jer su ratni zlocinci!