Predstavljen predlog platforme o završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine: Ovo su dve ključne tačke u dokumentu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.11.2018

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa za pravna i politička istraživanja predstavila je predlog platforme o završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, koja je sadržana u dve tačke - minimalna očekivanja od ovog procesa i crvene linije preko kojih ne može biti pregovora.

Foto: Srpski telegraf/montaža
Mapa Kosova

Predlog, navodi se, sadrži niz principa na kojima bi prema političkim grupama političke partije na Kosovu trebalo da orijentišu svoju partijsku i institucionalnu politiku,  piše "Koha".

Ne iznoseći pojedinosti iz ovog dokumenta, prištinski dnevnik navodi da je pomenuti dokument rezultat "detaljne analize očekivanja međunarodne zajednice od ove faze dijaloga, pretnje po kosovsku državnost i unutrašnju stabilnost".

Predlozi su, dodaje se, u potpunoj saglasnosti sa praksom "drugih država i pravilima međunarodnog prava koji regulišu odnose između država".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
rada

12.11.2018 14:16

Kosovo je srce Srbije bilo i bice...

stefan

12.11.2018 14:16

Najlakse je izraditi platformu, naucite prvo Pristinu da ne gazi po svakoj sledecoj.

mira

12.11.2018 14:20

Nece biti nikakvog dogovora.

Veljko M

13.11.2018 07:34

@mira - mira:To što Priština pravi nekakve svoje strategije nema veze sa rešenjempitanja KiM.Samo kompromisom sa obadve strane to se pitanje može rešiti.