(VIDEO) Šiptarski marš propao! Na protest u Prištini došla šaka jada

Autor:

Vesti

10.11.2018

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prištini je danas u organizaciji Udruženja "Ćamerija" održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom.

Foto: youtube.com/ Kosova Press
Albanski protest potpuni promašaj

RTS navodi da marš, iako označen kao istorijsko okupljanje, nije naišao na odziv kosovskih Albanaca.

Navodi se da je na nekim su od transparenata koje je razvilo nekoliko stotina okupljenih Albanaca iz opština sa juga Srbije, na maršu kojim su demonstrirali želju za ujedinjenjem, pisalo: "Dolino, Albanija je sa tobom", "Dolino, Kosovo je sa tobom" i "Dolino, Sandžak je sa tobom".

- Vi ste ćelija sa svih nacionalnih teritorija Albanaca. Ovo je istorijski momenat gde se dolina Preševa snažno podržava od svih Albanaca. Podrška za ponovno ujedinjene sa Kosovom, sa zemljom na kojoj nam je mesto odavnina - rekao je predsednik Demokratske Albanaca iz Preševa Ragmi Mustafa.

Navodi se da su i ostali govornici na skupu imali slične poruke, poput onih s transparenata, a na kojima se još pominju i Ilirida, prostor na kojem žive Albanci na zapadu Makedonije, zatim Malesija - deo Crne Gore i Ćamerija - deo severozapadne Grčke.

RTS navodi da, izuzev logističke podrške policije i prisustva nekoliko domaćih televizijskih ekipa, niko od političkih predstavnika Albanaca sa Kosova nije pokazao veće interesovanje za današnje okupljanje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
milos

10.11.2018 16:19

Ovo im je istorijska propast.

Jovan

10.11.2018 16:31

Sve to treba pohapsiti pa neka protestvuju i dalje ili neka idu u Albaniju ako je toliko vole.

Maja

10.11.2018 16:32

Naravno da će da propadne, našli da marširaju na današnji dan, pa to su....da ne budem prosta!

Robi

10.11.2018 16:33

Bespotrebno glumatanje, niti cemo im dozvoliti nikako ujedinjenje niti ce ovakvim okupljanjima nesto postici.