Palma otkrio zbog čega je Bandić morao da se izvinjava Hrvatima posle njegovog boravka

Autor:

Vesti

09.11.2018

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom medijske histerije u hrvatskim štampanim i elektronskim medijima u vezi posete Dragana Markovića Palme Zagrebu, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine Grada Jagodina dao je izjavu za javnost.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Dragan Marković Palma

- Ne zameram gospodinu Bandiću što je morao da se izvinjava zbog mog boravka u Zagrebu na njegov poziv, jer trpeo veliki pritisak javnosti. Tema našeg sastanka nije bila prošlost već budućnost. Nije bila tema ko je čiji prijatelj, ko sa sa kim sastajao i ko je sa kim pio kafu u prošlosti. Na žalost, postoje političari koji svoju političku popularnost zasnivaju na prošlom vremenu koje je bilo teško i za srpski i za hrvatski narod. Siguran sam da većina običnih ljudi u Hrvatskoj se ne slaže sa militantnim porukama koje često šalju pojedini hrvatski političari.

BANDIĆ PLATIO IZVINJENJE ZBOG PALME U SVIM HRVATSKIM NOVINAMA: Evo ko je to platio

Od svega što smo mogli pročitati i čuti u hrvatskim medijima ovih dana o meni, 99% nije tačno. Tačno je samo da se zovem Dragan Marković Palma. Meni spočitavaju što sam bio u arkanovoj stranci, što sam poznavao Arkana i što sam u Jagodini primio 75 penzionisanih generala i admirala. To bi bilo isto kao kada bih ja zamerio Bandiću što je Antu Gotovinu proglasio počasnim građaninom Zagreba.

Budućnost dveju država, Srbije i Hrvatske, nije stalni napad hrvatskih političara na Srbiju, već međusobni razgovori i poštovanje, baš kao što to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Hrvatska je članica Evropske unije i uzor, u smislu okretanja prema budućnosti a ne vraćanje na prošlost, trebaju joj biti Nemačka i Francuska, države koje su danas stožeri te zajednice evropskih naroda. 

Gospodinu Bandiću, kao jednom od najboljih gradonačelnika u Evropi, želim sve najbolje u daljem radu - rekao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading