Mirković o odluci Đilasovog saveza da bojkotuje lokalne izbore: Čestitam im odlazak u istoriju

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas da je opozicini Savez za Srbiju odlukom da ne učestvuje na lokalnim izborima u Kuli, Kladovu i Doljevcu, raspisanim za 16. decembar, obesmislio svoje političko postojanje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Oštro i bez pardona: Aleksandar Mirković

- Ovom odlukom obesmislili su svoje političko postojanje i pored toga što će se pamtiti kao ljudi koji su pozivali na silovanje, vešanje, progon, krvoproliće, ostaće upamćeni i kao jedinstveni primer opozicije u svetu, koja je bežala od izbora i borila se protiv istih - naveo je Mirković u pisanoj izjavi.

Želja za vlašću

On im je "čestitao ulazak u istoriju, naravno ni po čemu dobrom".


- Dok se opozicija uvek zalaže za izbore i željno ih očekuje na bilo kom nivou, lopovi, tajkuni, nasilnici i prostaci u tom savezu, od lokalnih izbora u ovim opštinama žele da se sakriju, a više i nema njihovog zahteva za raspisivanje parlamentarnih - kaže Mirković.

Prema njegovim rečima, to jasno pokazuje da su i oni svesni da ih narod neće, da niko i nigde neće podržati mržnju prema ljudima koji ne misle isto kao oni i da njihova "bolesna želja da se dočepaju vlasti" i u Beogradu i Srbiji proističe samo iz ličnog interesa. 

 

 

Mirkvić je naveo i da oni "svakodnevnim lažima" i napadima na predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković pokušavaju da sakriju svoj kukavičluk. 


- Izmišljaju razloge zašto su raspisani izbori, baš kao što su izmislili da će parlamentarni izbori i referendum biti održani proteklog vikenda. Po ko zna koji put se dokazuje da su Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović lažovi i prevaranti - rekao je Mirković.

Istakao je da SNS, svesna svega postignutog, požrtvovane i odgovorne politike predsednika Aleksandra Vučića i poverenja građana, sa radošću iščekuje sve predstojeće izbore, na bilo kom nivou i bilo gde.

Politika laži i licemerja

- Umesto politike laži, licemerja i linča građanima, mi nudimo konkretne rezultate koji od Beograda i Srbije čine još lepše i bolje mesto za život. Oni iza sebe imaju stotine miliona evra za koje ni dan danas nisu objasnili odakle im, ali mi strah nemamo, jer iza nas stoje građani čije ukazano poverenje uspešno opravdavamo - rekao je Mirković.

Savez za Srbiju saopštio je danas da će bojkotovati vanredne lokalne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, jer smatra da su "veštački izazvani" i "nezakonito raspisani".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading