Vlada Srbije redizajnirala sajt nakon 14 GODINA!

Autor: Republika

Vesti

06.11.2018

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je lansiran novi sajt Vlade Republike Srbije www.srbija.gov.rs. Prethodni sajt Vlade Republike Srbije poslednji put redizajniran je sada već davne 2004. godine.

Foto: srbija.gov.rs/printscreen

Starom stranicom dominirao je njhitespace, pristup sadržaju nije bio optimizovan za pametne uređaje, a ni konekcija između korisnika i servera nije bila zaštićena o čemu je svedočio manjak SSL sertifikata.

Zato se kao glavno pitanje nameće zašto se sa izradom novog sajta čekalo čitavih 14 godina? U ekskluzivnom predstavljanju za Netokraciju, premijerka Ana Brnabić otkriva da se o novom sajtu Vlade Srbije razmišljalo "prvenstveno zbog promene koncepta komuniciranja sa građanima – ne zbog zastarelosti i nefunkcionalnosti starog". Ona dodaje:

- Stari sajt je daleko više bio jednostrani izvor informacija, sa ograničenim mogućnostima komunikacije. Sa druge strane, u poslednje dve godine radi se na kreiranju i modernizaciji novog koncepta javne uprave koja treba da bude u službi i građanima i privredi – njihov servis, a ne obrnuto, kao što je do sada bilo.

Vlada je, podseća premijerka, započela i sa razvijanjem brojnih elektronskih servisa čiji je zadatak da olakšaju i pojednostave svakodnevne potrebe svim građanima, te dodaje da se novi sajt Vlade upravo naslanja na taj koncept – ideal dvosmerne komunikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Lea

06.11.2018 17:01

Bilo je i vreme.

Beogradjanin979

06.11.2018 19:31

Sajt zaista izgleda jako moderno!

Beogradjanin979

06.11.2018 19:32

Sajt izgleda jako mocno!

Beogradjanin979

06.11.2018 19:33

Redizejniran sajt je odlican.