UVREDA ZA MILIONE ŽRTAVA: Zastava "države Kosovo" usred Pariza

Autor:

Vesti

05.11.2018

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prst u oko Srbiji! Povodom obeležavanja sto godina od kraja Prvog svetskog rata u katedrali Notr-dam u Parizu među zastavama država pobednica okačena je i zastava tzv. države Kosovo. Ne treba podsećati da u to vreme, kao ni danas, Kosovo nije bilo nikakva država, nije egzistiralo ni kao južna srpska pokrajina, već su tzv. kačaci pravili zasede srpskoj oslobodilačkoj vojsci, pljačkali je i surovo ubijali.

RepublikaFoto: Printskrin/Happy
Skandal u Parizu

Postavljanje zastave Tačijeve i Haradinajeve "države" rame uz rame sa zemljama pobednicima direktan je prst u oko Srbiji i slavnoj tradiciji naše vojske, čije je junaštvo zadivilo čitav svet. Srbija, da podsetimo, podnela je i najveći broj žrtava u tom ratu. O skandalu u Parizu se saznalo pošto je izvesni Ćendrim Gaši, na čijem Tviter nalogu piše da je ambasador Kosova u Parizu, okačio fotografije "svoje države" u katedrali.

Skandal ne umanjuje ni činjenica da se brzo oglasilo ministarstvo spoljnih poslova Francuske ograđujući se i pravdajući se da je čitav događaj organizovala Crkva, koja je odvojena od države. Francuska je, inače, među prvima priznala Kosovo još 2008. godine.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske se ogradilo, optužujući crkvu za incident

Ljubodrag Dimić, istoričar i član SANU, kaže da su ovim uvredili milione žrtava.

- To je politički inženjering koji sa istorijom nema dodirnih tačaka. KiM ni danas nema državnost, a kamoli tada. Stavljati ga u red sila pobednica sramota je za ostale države i uvreda za sve stradale - kategoričan je Dimić.

Istoričar Božidar Kljajević podseća da su Albanci, odnosno tzv. kačaci, pravili zasede srpskoj vojsci, pljačkali je i ubijali.

- Čekali bi obično neke manje grupice, iznemogle vojnike prilikom prolaska kroz Rugovsku klisuru, a i dole kad bi ušli u albanske gudure. Neretko su i pucali na naše vojnike sa planina - kaže Kljajević.

Dragomir Anđelković, politički analitičar

Francuska država se s pravom ogradila od toga jer bi ispala smešna. To bi bilo kao kada bi se Srbija predstavila kao nosilac kineske civilizacije

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading