CIA I SAUDIJCI KRILI STRADANJE SRBA!

Autor: Republika

Vesti

04.11.2018

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki stručnjak za radikalni islam i terorizam Robert Spenser izjavio je da je Saudijska Arabija uticala na SAD kako bi "nestao" dokument o masakru nad Srbima u okolini Srebrenice 1993. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
CIA

Ovaj analitičar je u intervjuu "Večernjim novostima", komentarišući nedavno otkriće tog lista o ulozi američkih obaveštajaca u skrivanju izveštaja o zločinima nad Srbima u Podrinju, kazao da vlasti Saudijske Arabije imaju ogroman uticaj na državni aparat u Vašingtonu, pa je tako i došlo do toga da CIA 90-ih godina prošlog veka sakrije pravu istinu o događanjima u Bosni i Hercegovini. Spenser je izneo mišljenje da je moguće da SAD promene politiku prema BiH, ali "samo u slučaju zaokreta u odnosima Amerike i Saudijske Arabije".

On je ocenio da je nekadašnji američki predsednik Bil Klinton "doneo katastrofalnu odluku da sarađuje sa muslimanima tokom građanskog rata na Balkanu". "Ovom odlukom on je omogućio uspostavljanje džihadističkog uporišta, a sve pod plaštom demokratije i prava na samoopredeljenje. Nije teško zaključiti da je predsednik Klinton pri donošenju ove odluke bio pod uticajem Saudijske Arabije", naveo je Spenser.


On je na pitanje "da li bi BiH mogla da opstane kao demokratska i multinacionalna država, uprkos rastućem uticaju nekih bliskoistočnih država" odgovorio: "Ne". "Šerijat je nespojiv sa demokratijom. Na kraju, Bosna će morati da se opredeli za jedno ili drugo", kazao je Spenser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading