Braća Rusi lupili šakom o sto! Vlasti u Prištini ne mogu da rade šta hoće sa SPC!

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2018

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija sa imovinom Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu i Metohiji izaziva ozbiljnu zabrinutost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, dodajući da se nastavlja praksa uzurpacije te imovine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo je kao poseban primer navelo crkve Svetog Jovana Krstitelja i Svete Paraskeve koje se više ne nalaze u lokalnim katastarskim dokumentima u Peći kao vlasništvo SPC, objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva.

- Mi smatramo da je ova situacija, između ostalog, rezultat nekanonskih koraka Carigradske patrijaršije u odnosu na pravoslavlje u Ukrajini. Došlo je do pogoršanja politizovanih pristupa u vezi kanonskih pravoslavnih struktura kao i kršenja njihovih zakonskih prava - navodi se u saopštenju.



Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je u vezi s tim pozvalo UNMIK da izvrši pritisak na vlasti u Prištini kako bi se zaštitili legitimni interesi i prava SPC na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Zara

03.11.2018 18:39

Bruka i sramota kako stite ovi iz KFORA, crkvebi manastire na Kosovu. Hvala Rusiji i Putinu na podrsci koju daje Srbiji i Srbima na Kosovu i Metohiji. Mnogo bi bilo bolje da Rusi stite crkve i manastire, onda ne bi Albanci pipnuli nista i nikog. Mnogo su bolji odnosi izmedju Srbije i sveta, pa ocekujem i reakciju drugih mocnih drzava.

sonic

03.11.2018 18:59

Zapadu nista nije sveto zato ih i podrzavaju u skrnavljenju svetinja.

T34

03.11.2018 21:50

Rusi jos jednom pokazuju da su prijatelji, a Zapad da mu nista vise nije sveto!

BRUNO

03.11.2018 22:41

Rusija je uvek uz nas.