NOVI HAOS U DJB: Zamenica predsednika traži smenu predsednika

Autor: Tanjug

Vesti

02.11.2018

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica predsednika Pokreta Dosta je bilo Branka Stamenković pokrenula je inicijativu za opoziv predsednika DJB Branislava Mihajlovića.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vesela družina: Funkcioneri DJB

U saopštenju DJB navodi se da je Stamenković inicijativu za glasanje o poverenju predsedniku pokrenula zbog toga što krši Statut, narušava vrednosti i principe DJB, prekoračuje ovlašćenja i narušava ugled stranke.

Njenu inicijativu podržalo je 15 od 24 člana Glavnog odbora ÐB, dok narodnim poslanicima i članovima Glavnog odbora ÐB Saši Raduloviću, Ratku Jankovu, Jasmini Nikolić i Ani Stevanović nije ni ponuđeno da potpišu inicijativu, kao ni Vojinu Biljiću predsedniku Statutarne komisije.


Nakon što se Statutarna komisija izjasni o formalnoj urednosti inicijative Glavni odbor će odlučiti o sazivanju vanredne Skupštine na kojoj će se o inicijativi glasati. 

Za izglasavanje nepoverenja predsedniku potrebna je dvotrećinska podrška članova Skupštine ÐB, navodi se u saopštenju pres službe koje je dostavljeno medijima. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading