PUKLA TIKVA: Dušan Pavlović napustio DJB, ostaje poslanik

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

02.11.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Pavlović, poslanik u Skupštini Srbije, napustio je pokret Dosta je bilo. On je obavestio DJB da napušta članstvo u DJB, kao i stranački život uopšte, ali da će ostati poslanik u Skupštini do ustavnih promena želeći da bude prisutan u Narodnoj skupštini u trenutku izglasavanja najavljenih ustavnih promena, navodi se u saopštenju DJB.

RepublikaFoto: Telegraf/V. LUKIĆ
Razlaz: Dušan Pavlović

- Dušan Pavlović je već duže vreme pasivan zbog neslaganja sa politikom DJB oko Kosova i Metohije. Njegov stav je da trenutnoj vlasti treba prepustiti da neometano "završi Kosovo". DJB je zauzeo čvrst stav da rešavanje ovako važnog državnog pitanja nikako ne sme biti prepušteno samo trenutnoj vlasti, te da je obaveza svih političkih organizacija u zemlji, a posebno opozicije, da ne beži od te odgovornosti - navodi se u saopštenju pokreta

Kako se dodajte, stav DJB po pitanju Kosova i Metohije se nije menjao od osnivanja političke organizacije i nema nikakve veze sa levicom i desnicom.

- Stav DJB da Srbija ne treba više da teži da evropske integracije postigne kroz pristupanje EU, već da je u njenom interesu da traži alternativu, direktna je posledica činjenice da EU birokrate otvoreno podržavaju politiku SNS-a koja je u suprotnosti sa svim evropskim vrednostima kojima građani Srbije teže - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading