VUČIĆ NA SAMITU KVADRILATERALE: Zajedno za stabilnost i razvoj regiona

Autor: Tanjug

Vesti

02.11.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas u Varni, na Samitu kvadrilaterale, Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu i izrazio uverenje da će države zajedno nastaviti da rade na stabilnosti i punom prosperitetu ovog dela Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicima vlada Rumunije, Bugarske i Grčke, rekao da je kolege upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana, kao i da su razgovarali o odnosima Beograda i Prištine i neophodnosti da se ti razgovori nastave.

- U nadi da će Srbija, uz njihovu podršku, uspeti da izbegne bilo kakve incidente i sačuva puni mir i stabilnost neophodan za sve - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je bilo reči o infrastrukrurnim projektima, te dodao da će do sledećeg susreta, u decembru u Beogradu, ti projekti biti konkretizovani i da će biti uključena još jedna zemlja. 

Rekao je da se razgovaralo i o infrastrukturnom povezivanju sa Bugarskom i Rumunijom, ističući da je posebno važan putni pravac Temišvar-Pančevo, te da je bilo reči i o gasnom sistemu i da je zajedno sa predsednikom vlade Bugarske zamolio za balkansku rutu, koja bi, kaže, bila najbolje rešenje za Srbiju, Mađarsku, Austriju, severni deo Italije.

U Varni je danas održan Samit kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, kojem su prisustvovali i predsednici vlada Rumunije Vjorika Danćila, Bugarske Bojko Borisov i Grčke Aleksis Cipras.

Počasni gost Samita je predsednik Vlade Izraela Benjamin Netanijahu, sa kojim se u toku dana sastao i Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
aki

02.11.2018 12:05

Svet je prepoznao,i zato je Vucic na samitu jedan od lidera o nacinima razvoja regiona i ocuvanja mira i stabilnosti.

Tasa

02.11.2018 12:06

Srbija je bitan faktor za ocuvanje mira i stabilnosti na balkanu.

ogi

02.11.2018 12:10

Vazan sastanak i nadamo se da cemo imati koristi i prosiriti saradnju,prilika za dobre kontakte i nove investicije

Laza

02.11.2018 12:12

Srbija je uvek za razgovore i dogovor jer želimo mir i stabilnost jedino tako možemo ekonomski da jačamo.