VESIĆ ODGOVORIO TAJKUNU ĐILASU: Za tebe je dobro novinarstvo koje ti kontrolišeš

Autor: Republika

Vesti

01.11.2018

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da "današnje iživljavanje Dragana Đilasa nad novinarima samo potvrđuje da ovaj medijski tajkun veruje da je dobro samo ono novinarstvo koje on kontroliše kao i novinari koji su njegovi nemeštenici".

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Vesić je izjavio da je vređanje novinara Gordane Uzelac i Dragana Vučićevića od strane Dragana Đilasa dokaz da taj opozicioni lider razume demokratiju i slobodu medija tako da postoje jedna pravila za njega, a druga za građane kao i da postoje podobni i nepodobni mediji.

- Današnji događaj podsetio nas je na vreme kada je Ðilasa, dok je vladao Beogradom, predsednica Vladinog saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać optuživala da upravlja srpskim medijima. Kako je upravljao saznali smo kasnije kada su objavljeni podaci o tome kako je kao državni funkcioner držao monopol na prodaju reklamnih sekundi televizijama računajući Javni servis i Studio B koji je tada bio preduzeće grada Beograda čiji je gradonačelnik bio - podvukao je Vesić.

Kaže i da je danas Ðilas pokazao da bi njegova vlast ponovo, kao nekada, slala policiju da hapsi novinare "kao što su pokušali da uhapse glavnu urednicu Borbe Oliveru Zekić jer je objavila tačnu informaciju da je Tadićeva i Ðilasova vlast na tajnoj sednici donela odluku da se plati milion dolara narodnih para zbog Miladina Kovačevića".


Vesić dodaje i da je danas Ðilas podsetio na vreme kada je kao gradonačelnik Beograda bio suvlasnik dnevnog lista, kada je novinarima odgovarao na pitanja sa rečenicom “zini da ti kažem” i vreme kada o njemu nije napisan ni jedan jedini kritički tekst dok je vladao Beogradom i Srbijom. 

- Danas nas je Ðilas podsetio na ''slavne dane njegove prošlosti - kada je upravljao svim medijima u Srbiji i bio najzaštićeniji političar posle Tita u političkoj istoriji naše zemlje" istakao je Vesić.

Na sreću Srbije Ðilas više nikada neće odlučivati o sudbini medija, novinara, Beograda i Srbije, rekao je Vesić i naglasio da mu je to pravo oduzeo narod na izborima na kojima svaki put doživaljava fijasko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading