PAKLENI PLAN PRIŠTINE: Šiptari spremaju haos na mostu u Kosovskoj Mitrovici

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2018

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Dan albanske zastave, 28. novembra, Priština će organizovati otvaranje mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji povezuje severni i južni deo grada, a planirana je i primopredaja dužnosti komandanta KFOR-a, kao svojevrsna promocija vojske Kosova, pišu "Novosti".

Foto: Ilustracija

Pozivajući se na nezvanične izvore, beogradski dnevnik navodi da bi ovom događaju trebalo da prisustvuje i admiral Džejms Fogo, komandant združenih snaga NATO u Napulju.

Pre toga, kako stoji u tekstu, uslediće i poslednji, formalni korak ka ostvarenju ovog podmuklog plana: održavanje sednice parlamenta, na kojoj će biti usvojene konačne verzije tri zakona o kosovskim bezbednosnim snagama.


Tim dokumentima se, pišu "Novosti", broj pripadnika duplira - umesto 2.500 planirano je njih 5.000, plus 3.000 u rezervi.

Izvor "Novosti" iz bezbednosnih struktura otkriva da Priština grčevito traži bilo kakav povod za eskalaciju nasilja u kojem bi se Srbi našli na meti.

Zbog toga se i Dan albanske zastave, i kompletan program koji se sprema za taj dan u Mitrovici, tretiraju kao potencijalno veoma opasno žarište, jer je cilj Albanaca da izazovu "sukob ograničenog karaktera", zaključuje beogradski list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading