DIJANA HRKALOVIĆ: Tužilaštvo da reaguje na pretnje ministru Stefanoviću

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

31.10.2018

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović govori za "Novosti" o pretnjama ministru Nebojšu Stefanović, a njenu izjavu prenosimo u celosti.

Foto: MUP
Dijana Hrkalović

- Kada na istoj navodnoj konferenciji za štampu imate samozvanog novinara M.D., Jeremićevog idolopoklonika i člana njegove stranke, u društvu braće ubica najvećih organizovanih kriminalnih grupa na ovom prostoru i idolopoklonika Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji poručuju ministru unutrašnjih poslova da treba da podnese ostavku, ne možete da se ne zapitate da li su to pretnje obzirom da dolaze od takve grupe lica?

Nadam se da adekvatna reakcija nadležnih državnih organa neće izostati, jer nema sumnje šta bi mogle biti krajnje namere ovakve grupe ljudi, koji su kao kriminalci u pokušaju verovatno spremni na sve da bi se dokazali svojim uzorima, vođama i braći.


Treba li ministar da razmišlja kada vodi svoje dete u školu da će ga presresti članovi pokreta „Levijatan" pod fantomkama koji upućuju zastrašujuće otvorene pretnje i običnim građanima na društvenim mrežama i ispuniti jednu od mnogobrojnih pretnji nasiljem?

Svaka čast Jeremićevom i Đilasovom izvršiocu koji uz podršku takvih ljudi licemerno preti ministru, koji se iskreno i momentalno založio za što hitnije rasvetljavanje slučaja oko objavljivanja njegove fotografije na društvenim mrežama.

Takođe, policija već postupa po prijavama građana za pretnje koje upućuju na društvenim mrežama preko svog pokreta "Levijatan" brat Stanka Buhanca, koji je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici za ubistvo koje je počinio kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Filipa Koraća i Luke Bojovića, i Pavle Bihali, koji je kao verni psić čekao Luku posle svakog suđenja.
RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Da ne ulazim u druge stvari koje je radio za njega ili pozivajući se na njega. Imam utisak da on još uvek spava mučenik u njegovoj majici. Sramno.


A tek o njihovoj hrabrosti gde prete ljudima prikrivenih lica neću ni da govorim, smešno. Kao što reče Isak Asimov nasilje je poslednje utočište nesposobnih.

Ali definitivno reakcija države pre svega tužilaštva na ovaj događaj ne sme da izostane, a Ministarstvo će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da se utvrdi da li u ovim navodima Đilasovog i Jeremićevog nazovi novinara izgovorenih u prisustvu ovih braće, kumova, prijatelja osvedočenih ubica najvećih organizovanih kriminalnih grupa ima elemenata krivičnog dela i procesuiraće sve druge pretnje zastrašujućim nasiljem koju ova skupina smešno hrabrih momaka, kriminalaca u pokušaju, uperuje prema našim građanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
stefkA

31.10.2018 14:16

Naravno nema pravo da niko nikom preti bilo to ministar ili obecan građanin napred pravdo

Ana

31.10.2018 14:37

Svako treba da odgovara za svoje postupke.

Lena

31.10.2018 14:52

Krajnje je vreme da se stane na put ovakvim pretnjama. Sloboda govora i govor nasilja nije isto.

Nina

31.10.2018 14:55

Gospodja Dijana je potpuno upravu....