ŠIPTARI, SIKTER! Evo koliko zemalja EU ne podržava viznu liberalizaciju

Autor:

Vesti

29.10.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka za evropske integracije Durata Hodža je za Zeri pre nekoliko dana izjavila da je moguće da se odluka o liberalizaciji viza ne donese tokom ove godine, jer u Briselu nemaju nameru da podrže viznu liberalizaciju, koju Šiptari željno iščekuju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na poslednjim sastancima koje su u Briselu imali zvaničnici Kosova saopšteno je da više od deset država ne podržava liberalizaciju viza, uprkos odluci Evropske komisije da su ispunjeni svi kriterijumi za liberalizaciju i preporuke Evropskog parlamenta da Evropski savet donese takvu odluku.

Lažnu nadu građanima dali su kosovski zvaničnici koji su tvrdili da će stanovništvo moći da putuje bez viza već do kraja godine, što je nemoguće.

- Ne očekuje se, međutim, da se to dogodi pošto je proces odlučivanja u okviru EU blokiran zbog neodlučnosti velikog broja zemalja članica EU - piše Zeri.

Na poslednjem sastanku ambasadora država članica EU, poznat kao COREPE, bilo je jasno da 12 ili 13 država i dalje nije odlučilo da podrži odluku o liberalizaciji viza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Nata

29.10.2018 14:50

Počinje da se menja klima i to je dobro.

Mima

29.10.2018 14:51

Pa nisu ludi da prime narko dilere i teroriste.

Marko

29.10.2018 14:55

Srbija nema veze sa tim. A Siptarcine se uvek nadaju nemogucim stvarima.

Gosa

29.10.2018 15:02

To ne smeju da dobiju nikako inace bi nastao haos od Siptara u EU.