MIRKOVIĆ: Jeremić je "grobar srpske diplomatije"!

Autor: Tanjug

Vesti

29.10.2018

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik NS Vuk Jeremić danas je izjavio da će u 2019. godini vlast "staviti potpis na pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova", na šta je šef odborničke grupe SNS u Beogradu Aleksandar Mirković izjavio da je Jeremić "grobar srpske diplomatije", a sada pokušava da ubedi građane da mu veruju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

Mirković u izjavi kaže da je Jeremić "lažni patriota" te da "u oštroj konkurenciji tajkuna Đilasa, nasilnika Obradovića, Noga i Veselinovića, najnovija izjava Jeremića pokazuje da je ipak on jedan od najvećih lažova i licemara u tom Savezu".

Dodaje da je Jeremić bio ministar spoljnih poslova kada je takozvano Kosovo proglasilo nezavisnost, i da je to isti čovek koji je Srbiju doveo u mat poziciju izmeštanjem pregovora iz UN u EU "i odlaskom pred međunarodni sud pravde koji je samo dao legitimitet kosovskoj nezavisnosti i nakon čije presude su poput lavine krenula priznanja, danas pokušava da ubedi građane da mu veruju". 

Kako je rekao "grobar" srpske diplomatije Jeremić je zemlju doveo u situaciju da niko nije hteo ni da čuje naše mišljenje, da su nam se strani zvaničnici smejali i da su Srbiju posmatrali kao zemlju bez stava sa kojom može svako da radi šta hoće i kako hoće. 

- Za to vreme Vuk Jeremić je putovao po svetu, gradio svoju privatnu karijeru i uvećavao svoje bogatstvo, a sve to su platili građani Srbije. Jeremić je na putovanja potrošio 3,7 miliona evra, a efekat po Srbiju je bio nula. Dokaz svega je i činjenica da je Jeremić za četiri godine u SAD putovao čak 62 puta, što znači jednom mesečno, a da je odnos te zemlje prema Srbiji bio najgori - ističe Mirković.

Kako kaže učinak Jeremićeve "privatne diplomatije" je vidljiv danas kada su mu računi puni miliona evra, a uplaćivali su mu ih oni koji danas poput Patrika Hoa sede u zatvoru ili katarska ambasada iz Berlina i to neverovatnih 200.000 evra, ali i da "samo još nismo čuli šta je trebao da uradi zauzvrat".

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Vuk Jeremić

- Za razliku od njega Aleksandar Vučić je Srbiju vratio na mesto koje joj pripada. Srbija je danas poštovana i uvažavana u svetu. Međusobne posete najviših državnih predstavnika Rusije, Kine, Francuske, Nemačke, Austrije, Mađarske, Grčke i ostalih zemalja postali su svakodnevnica, a do pre samo 6-7 godina to je bilo nezamislivo. Sve ovo su činjenice koje do srži bole Jeremića i njegove satrape zato njihova mržnja prema Aleksadru Vučiću, SNS i ljudima koji ne misle isto raste iz dana u dan rekao je Mirković.

Jeremić je ranije danas rekao da se “nikada intenzivnije, iza kulisa" nije pregovaralo o "razgraničenju", da se taj proces privodi kraju, da će vlast u 2019. godini "staviti potpis na pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova” i da bi to za posledicu imalo članstvo “Kosova” u UN i nezaustavljivo vodilo ka stvaranju “Velike Albanije”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.