Bramerc se zamerio Šešelju, pa mu radikal poručio: Kad sretnem MAJMUNA slomiću mu nos!

Autor: Mediji, Republika

Vesti

29.10.2018

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serž Bramerc izjavio je da će članovi Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta i Petar Jojić morati da se pojave pred sudom zbog optužbi za nepoštovanje Tribunala u Hagu, kao i da o tome nije razgovarao sa srpskim zvaničnicima. Međutim, lider SRS kaže da haški tužilac nema pojma.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vojislav Šešelj

Bramerc je objasnio da se čeka odluka po žalbi nezavisne tužiteljke protiv odluke Mehanizma da se ovaj slučaj prebaci srpskom pravosuđu.

- Ono što uvek kažemo je da to pitanje neće nestati - oni će morati da se pojave pred sudijama u vezi s navodnim zločinima koje su počinili. Ja mislim da postoji puno dobrih razloga zašto bi ovaj postupak trebalo da ostane u Hagu, i da je je situacija kao pre dve godine, kad je Tribunal još funkcionisao, nema sumnje da bi se ovaj proces vodio u Hagu - rekao je Bramerc.

 

 

Lider radikala kaže da optuženi članovi te stranke nemaju zbog čega da se sekiraju, jer od Bramerca više ništa ne zavisi.

- Bramerc lupa gluposti, jer od njega više ništa ne zavisi. Postupak je sada po njegovoj žalbi na ovom rezidualnom mehanizmu i ja očekujem da će oni potvrditi odluku da suđenje bude u Beogradu. Onda će se Vjerica Radeta i Petar Jojić odazvati, a ja ću im biti pravni savetnik - obećava Šešelj i dodaje:

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Serž Bramerc

- Serž Bramerc je jedan majmun najobičniji, nema pojma o pravu i ako ga negde sretnem, ima nos da mu polomim.

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jova Ostojića, koji je u međuvremenu preminuo, za zastrašivanje svedoka u postupku koji je pred Tribunalom vođen protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading