Evo da li se Vulin ljuti zbog šala na račun njegovog engleskog!

Vesti

29.10.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO nije očekivao da će 1999. naići na čelični otpor srpske vojske, a ta strategija odbrane zemlje proučava se u celom svetu, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin. U razgovoru za Srpski telegraf Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista, tvrdi da nije ljut što je njegov govor na engleskom jeziku koji je održao u Kini bio povod za šale jer mu je, kako ističe, važnija činjenica da su ono što je želeo da kaže svi jako dobro razumeli.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

* Mnogi ni danas ne veruju u tvrdnje da NATO nije očekivao takav otpor srpske vojske i da su ostali zaprepašćeni sposobnostima srpske vojske.

Bilo bi dobro kada bi bilo manje zlobe, ali meni je važno da je moja zemlja bila prezentovana na dostojanstven način

- Zvanična strategija NATO je bila da će bombardovanje trajati četiri dana i da će posle toga doći do raspada srpske vojske, masovnog dezerterstva, pa čak i građanskog rata.

Toliko su planirali i municije, oružja i dnevnice za svoje vojnike. Nisu očekivali na čelični otpor naših vojnika. Mi smo imali sjajnu strategiju, koja se i danas proučava u celom svetu, takozvanu 4M - mobilnost, manevar, maskiranje i moral. O svemu tome možete da čitate u ediciji Ratnik. Pojedini vojni atašei čak traže da se edicija prevodi na njihove jezike da bi i oni mogli da vide kako se borila vojska Jugoslavije.

* Saradnja Srbije i Kine intenzivna je na svim poljima. Šta očekujete u vašem resoru?

- Videćemo šta naša industrija može da ponudi Kini, a šta kineska nama. Posebno su nam važna kineska iskustva u oblasti sajber ratovanja. Nedavno smo osnovali upravu za sajber ratovanje, jer su sajber ratovi oni koji će se voditi u budućnosti.

* Da li ste se naljutili zbog komentara na račun vašeg govora na engleskom u Kini?

- Nemam šta da se ljutim. Govor je jako dobro primljen u čitavom svetu, svi su ga jako dobro razumeli, bio je udarna vest u svim medijima u Kini. Bilo bi dobro kada bi bilo manje zlobe, ali meni je važno da je moja zemlja bila prezentovana na dostojanstven način.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading